Sistemul PARKING+PLUS, dezvoltat de catre echipa firmei PITECH APPS in cadrul Proiectului POSCCE al Clusterului Cluj IT „Brained City – Dezvoltarea Inovativa prin Informatizare a Ecosistemului Urban Cluj-Napoca”, a fost desemnat recent de catre Telekom Romania castigatorul la nivel national a celei de-a doua ediţii a competiţiei „Business Wall of Fame” initiat de Deutsche Telecom in 8 tari europene.

Inca din 2012 de la infiintare, Clusterul Cluj IT si-a propus ambitiosul obiectiv de a promova si sustine firmele de IT in directia dezvoltarii de produse software inovative, cu valoare adaugata, in contextul in care piata de IT autohtona este in mare parte focalizata pe outsourcing. Misiunea asumata a Clusterului Cluj IT este de a genera si sustine o interactiune relevanta intre industria software, mediul academic si institutiile publice, pentru a dezvolta in continuare Clujul ca lider in domeniul IT. Aceasta pozitie a fost pana acum castigata si sustinuta in primul rand datorita serviciilor de outsourcing, insa pentru a asigura cresterea sustenabila in continuare a industriei IT, este necesara diversificarea activitatilor, prin realizarea de produse IT proprietare, generate inclusiv in cadrul start-up-urilor inovative.

in virtutea misiunii asumate, unul dintre obiectivele cele mai importante este oferirea de solutii IT inovative pentru comunitate. Un prim pas substantial in acest sens a fost initiat cu sprijinul fondurilor structurale, prin Proiectul POSCCE „Brained City – Dezvoltarea Inovativa prin Informatizare a Ecostistemului Urban Cluj-Napoca”, cod SMIS 49752. Prin componentele software inovative dezvoltate in cadrul acestui proiect al Clusterului Cluj IT se pun astfel bazele dezvoltarii integrate a Orasului Inteligent (Smart City).

PARKING+PLUS este o solutie smart parking care propune gestiunea inteligenta a locurilor de parcare folosind un ecosistem de aplicatii web, mobile si hardware inovativ. Conceptul, care adreseaza nevoile reale exprimate prin consultarea actorilor implicati, propune un nou model de furnizare si utilizare a serviciilor de parcare, cu accent pe oferirea informatiilor referitoare la disponibilitatea locurilor de parcare, metode alternative de plata de pe telefon, dar mai ales gestiunea flexibila de lunga si scurta durata a accesului in parcarile securizate, atat pe segmentul corporate (gestiune acces angajati, colaboratori, vizitatori, participanti evenimente), cat si pe segmentul rezidential.

Pentru detalii suplimentare legate de proiectul POSCCE cat si solutia PARKING+PLUS puteti contacta pe Manager Proiect POSCCE – Conf. Dr. Paulina Mitrea ([email protected]) si Responsabil PARKING+PLUS – Dr. Ing. Cristian Ureche ([email protected]).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here