Bilantul anului 2014, cel de-al doilea an de constructie si investitie al subsidiarei locale in Romania detinuta de grupul german Gothaer, arata ca acesta a fost pentru Gothaer Asigurari Reasigurari un an al finalizarii unei serii de proiecte importante, menite sa asigure nivelul de eficienta operationala si control necesar dezvoltarii sustenabile a companiei, un an de continuare a cresterii inregistrate in 2013 si, totodata, un an in care compania a demonstrat ca sustine cu fermitate promisiunile facute clientilor sai.

Gothaer Asigurari Reasigurari a inregistrat in decursul anului 2014 un volum al primelor brute subscrise de 84,31 milioane lei, in crestere cu 26% fata de anul precedent, incheind peste 97.000 de contracte noi de asigurare.

„Desi suntem inca la inceput de drum, punand bazele consolidate ale unei cresteri sanatoase, 2014 a fost un an cu provocari diverse. Un an in care am continuat investitiile in companie, in resursele necesare aducerii societatii la nivelul pe care ni-l dorim, in alinierea atat la cerintele grupului din care facem parte, cat si la cele impuse de regimul Solvency II. Și mai ales in alinierea companiei la asteptarile clientilor si partenerilor sai. Proiectele interne care au fost desfasurate si care continua si in 2015 sunt importante in mentinerea standardelor de calitate ale serviciilor pe care le-am promis inca de la lansarea Gothaer pe piata asigurarilor din Romania. Iar preocuparea societatii fata de clientii sai este vizibila nu doar in produsele sale, ci si in volumul despagubirilor platite clientilor sai,” declara Anca Babaneata, CEO al Gothaer Asigurari Reasigurari.

Numarul dosarelor de dauna instrumentate in 2014 a fost de peste 8.000, insumand despagubiri platite de 62,5 milioane de lei. O buna parte a despagubirilor platite a fost generata de producerea unor evenimente naturale deosebite, afectand in special linia de asigurari agricole.

„Cu toate ca ne bucuram de o crestere a subscrierilor si a notorietatii brandului Gothaer in piata romaneasca de asigurari, nu trebuie sa uitam ca suntem inca in plina etapa de dezvoltare. Și, pentru ca ne dorim o dezvoltare pe termen lung, o crestere sustenabila si profitabila, ne-am asumat inca de la inceput o prima perioada de investitii in echipa, in sistemele informatice si de functionare, precum si in actualizarea si crearea de noi produse. Concomitent, investitiile in dezvoltarea companiei, in arhitectura proiectelor menite sa asigure stabilitatea si sustenabilitatea companiei, in resursele alocate implementarii Solvency II, sunt cele care contribuie la valoarea companiei”, puncteaza Anca Babaneata.

Rezultatul net al anului ilustreaza o pierdere de 46,5 milioane de lei, cuprinsa de Gothaer Asigurari Reasigurari in planificarea investitiilor alocate la lansarea si dezvoltarea prezentei sale in Romania.

Strategia de intrare pe piata din Romania a grupului Gothaer a fost bazata pe preluarea unei companii de talie mica (fosta Platinum Asigurari Reasigurari), redirectionand un cost de achizitie ridicat al unui asigurator de talie medie in investitii intr-o platforma moderna, sustenabila, aliniata atat cerintelor grupului, cat si unor standarde europene de calitate.
In cadrul unei conferinte de presa organizate in data de 25 iunie, la Köln, grupul Gothaer a anuntat ca rezultatele anului 2014 au intrecut asteptarile managementului, grupul inregistrand o crestere a primelor brute subscrise de 4,9%, ajungand astfel la peste 4,51 miliarde de euro. Aceasta crestere se situeaza peste nivelul celei inregistrate de piata germana (de 2,7%). La aceasta evolutie au contribuit in special segmentele asigurarilor de tip property, cu o crestere de 9,6%, iar segmentul asigurarilor de sanatate, cu o crestere de 4,9%. Profitul grupului s-a ridicat astfel la
122 milioane de euro (fata de 108 milioane de euro in 2013).

Referindu-se la strategia de crestere viitoare, Dr. Karsten Eichmann, CEO al Gothaer Versicherungsbank VVaG, declara: „in anii ce vin, vrem sa sustinem dezvoltarea Gothaer si sa ne continuam cresterea. Elemente strategice, cum este digitalizarea, vor juca un rol esential in viitor. Datorita investitiilor sistematice in dezvoltarea canalelor de distributie ale companiei, suntem deja pe drumul cel bun. Prin aceasta strategie, ne adaptam structura si procesele la un comportament al consumatorului in continua schimbare si la era digitala in care ne desfasuram activitatea”.

Rating-urile grupului Gothaer au fost reconfirmate de agentiile Fitch Ratings si Standard & Poor’s pentru anul financiar 2014, respectiv 2015. Perspectivele sunt in continuare „stabile”.

Cu referire la grupul Gothaer “2015 a avut un start neasteptat de bun, in mod special pe segmentul asigurarilor property. Ne asteptam sa ne continuam cresterea profitabila si sa crestem peste nivelul pietei primele brute subscrise pe principalele segmente de asigurari ale business-ului nostru. Strategiile pe care mizam sunt cele de cross-selling si cea de distributie multi-channel. Pe de alta parte, dezvoltarea de noi produse va avea cu siguranta o contributie semnificativa la cresterea companiei”, a concluzionat Dr. Karsten Eichmann.

In Romania, Gothaer Asigurari Reasigurari si-a propus in 2015 continuarea consolidarii prezentei locale si a operatiunilor desfasurate. „Independent de obiectivele noastre legate de dezvoltarea sustenabila a companiei, 2015 ramane un an esential in dezvoltarea acesteia, un an in care ne concentram pe dezvoltarea unui portofoliu sanatos, pe optimizarea si intarirea proceselor interne si in care vom aloca toate eforturile necesare implementarii Solvency II. Calitatea operatiunilor desfasurate si serviciile acordate clientilor si partenerilor nostri raman prioritare,” a mai adaugat Anca Babaneata, CEO Gothaer Asigurari Reasigurari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here