Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat, luni, la Guvern, ca de la 1 iulie Romania va avea cel mai mic pret european la medicamente, sustinand ca toata procedura de reducere a preturilor a fost finalizata, fiind purtate discutii atat cu CE si FMI, cat si cu producatorii si distribuitorii, informeaza Mediafax.

”De la 1 iulie Romania trece la cel mai mic pret european la medicamente, asa cum este normal si cum confirma si contextul socio-economic. Preturile nu pot fi similare celor din tarile cu PIB-uri mai puternice. Au fost discutii si cu Comisia europeana, cu FMI, cu asociatiile de producatori si distribuitori de medicamente, cu lanturile de farmacii, ca sa asiguram distributia continua si sa nu fie prbleme in aprovizionare si este finalizata toata procedura”, a spus Banicioiu.

El a precizat ca toate noile preturi ale medicamentelor, reduse cu 20 la suta, au fost afisate pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, l-a vizitat, duminica, pe premierul Victor Ponta in Turcia, unde acesta a fost operat la genunchi. Ulterior, Ponta a anuntat pe Facebook ca de la 1 iulie intra in vigoare scaderea preturilor la medicamente cu 20% – ”o masura in sprijinul a milioane de romani realizata cu mari eforturi de catre Guvern”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here