Romania a avansat pe primul loc in Europa Centrala si de Est in privinta perceptiei expertilor financiari asupra evolutiei economice in urmatoarele sase luni, indicele care masoara asteptarile analistilor urcand cu peste 27 puncte, la 50,1 puncte, potrivit unui sondaj al institutului ZEW.

In ianuarie, indicele privind asteptarile analistilor pentru economia romaneasca se situa la 22,7 puncte, al patrulea cel mai scazut punctaj din regiune, informeaza Mediafax.

In ceea ce priveste perceptia expertilor financiari asupra starii actuale a economiei, Romania se afla pe pozitia a doua, dupa Polonia, cu un punctaj de 28 puncte, in urcare cu 9,7 puncte fata de ianuarie.

Pentru intreaga regiune, indicele asteptarilor economice pe sase luni a urcat in februarie cu 14,2 puncte, la 39,3 puncte, iar indicele care masoara perceptia asupra economiei actuale a avansat cu 13,1 puncte, la 21,4 puncte.

Regiunea Europa Centrala si de Est include, in sondajul ZEW, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia.

In privinta zonei euro, analistii anticipeaza o revenire a economiei pe termen scurt, indicatorul urcand cu 19,2 puncte, la 51,4 puncte.

La studiul efectuat in intervalul 2-16 februarie au participat 66 de analisti, dintre care 12 din Turcia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here