Konica Minolta, Inc. a primit in februarie 2015 trei premii internationale de responsabilitate sociala – FTSE4Good Global Index, oekom research “Prime” si RobecoSAM Gold Award, dovedind inca o data pozitia de lider a companiei si angajamentul sau pentru investitii durabile in dezvoltarea societatii.

Olaf Lorenz, Director General International Divizia Marketing Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH: „Suntem incantati sa vedem ca initiativele si eforturile noastre de responsabilitate sociala corespund celor mai inalte standarde din industrie. Ne folosim know-how-ul pentru a aduce permanent valoare in solutionarea provocarilor clientilor nostri si ale societatii, in general. De aceea, fiind o companie sustenabila si durabila, suntem convinsi ca este responsabilitatea noastra sa cream valoare atat pentru societate cat si pentru noi insine, prin integrarea eforturilor pentru solutionarea problemelor sociale si imbunatatirea competitivitatii mediului de business. Crearea de valoare noua este unul dintre principiile de baza ale Konica Minolta.”

Konica Minolta, prezenta in indexul global FTSE4Good pentru 12 ani consecutivi

Unul din cele mai importante indexuri ale comunitatilor responsabile din punct de vedere social, FTSE4Good Global Index, realizat de FTSE Group* (FTSE) in Marea Britanie, include si anul acesta compania Konica Minolta, pentru al doisprezecelea an consecutiv. in cea mai recenta evaluare, Konica Minolta a fost distinsa cu scorul maxim pentru guvernanta corporativa si aspectele ce tin de poluare si de resurse, precum si cu note mari pentru aspectele legate de schimbarile climatice.

FTSE a confirmat evaluarea Konica Minolta realizata in mod independent, in conformitate cu criteriile FTSE4Good, in urma careia compania indeplineste criteriile pentru a fi inclusa in indexul FTSE4Good. Creat de compania globala FTSE, FTSE4Good este conceput pentru a facilita investitiile in companii care indeplinesc standarde de responsabilitate corporativa recunoscute la nivel global. Companiile din FTSE4Good respecta criterii stricte de mediu, sociale si de guvernanta si beneficiaza de avantajele unor practici responsabile in afaceri.

RobecoSAM Gold recunoastere investiitele durabile ale Konica Minolta

RobecoSAM, cu sediul in Elvetia, este o societate de investitii internationale, axata exclusiv pe investitii de durabilitate. Recent, RobecoSAM a lansat raportul “Sustainability Yearbook 2015”, in care 69 de companii din toata lumea sunt clasificate in categoria Gold Class, dintre care cinci de origine japoneza, inclusiv Konica Minolta. in segmentele “Calculatoare si Periferice” si “Electronice de birou”, Konica Minolta este singura companie japoneza inclusa in Gold Class. in urma evaluarii din acest an, Konica Minolta a primit cea mai buna clasificare oferita in sectoarele “Calculatoare si Periferice” si “Electronice de birou” pentru initiativele sale economice, inclusiv pentru managementul inovatiei si gestionarea riscurilor, precum si pentru initiativele referitoare la schimbarile climatice, pentru politica sa de mediu si pentru sistemele de management. Konica Minolta este inclusa in Gold Class pentru a doua oara, dupa raportul din 2013. RobecoSAM invita anual peste 3.000 dintre cele mai mari companii din lume sa participe la evaluare, rezultatele fiind analizate in functie de factori economici, de mediu si sociali, cu accent pe capacitatea de a crea valoare pe termen lung.

Konica Minolta primeste statutul “Prime” de la oekom research pentru a cincea oara

Agentia germana oekom research AG este una dintre cele mai importante agentii de rating din lume, cunoscuta pentru cercetarile sale apreciate la nivel mondial referitoare la investitiile durabile si rating de sustenabilitate. in raportul sau “2015 Corporate Rating” oekom a acordat Konica Minolta statutul „Prime”, fiind recunoscuta ca una dintre companiile cu cea mai buna activitate de RCS din industria sa. Compania a primit statutul „Prime” din partea oekom research pentru 5 ani consecutivi, incepand din 2011.

FTSE Group este o filiala detinuta in totalitate de London Stock Exchange si un lider mondial in furnizarea de indici globali si solutii analitice. Indicii FTSE sunt utilizati pe scara larga de catre investitori din intreaga lume pentru masurarea performantei investitionale si a alocarii activelor, printre altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here