Marti, 17 februarie 2015, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a avut o intrevedere cu Excelenta Sa Saker Malkawi, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Regatului Hasemit al Iordaniei in Romania.

Cu aceasta ocazie, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a vorbit despre strategia de relatii externe a CCIB, potrivit careia dezvoltarea relatiilor economice si comerciale cu Iordania reprezinta o prioritate. in opinia presedintelui Camerei bucurestene, schimbul de misiuni economice, participarea la manifestari expozitionale specializate, reactivarea Consiliului de Afaceri Romano-Iordanian si deschiderea, in regim de reciprocitate, a unor Birouri de reprezentare la Amman si Bucuresti reprezinta pasi concreti in vederea apropierii celor doua comunitati de afaceri si a valorificarii oportunitatilor oferite de cele doua piete.

Ambasadorul Regatului Hasemit al Iordaniei in Romania a apreciat proiectele prezentate de presedintele CCIB si a subliniat necesitatea identificarii principalelor sectoare de interes pentru companiile din cele doua tari, astfel incat evenimentele dedicate oamenilor de afaceri sa fie eficiente.

in opinia prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, proiectele industriale comune pot constitui o solutie excelenta pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale, acest tip de cooperare imprimand stabilitate si predictibilitate schimburilor comerciale. ES Saker Malkawi a punctat ca unele proiecte pot beneficia de finantare europeana, in baza prevederilor unor acorduri speciale incheiate cu UE (de exemplu in domeniul turistic). Potrivit ambasadorului Regatului Hasemit al Iordaniei la Bucuresti, un alt sector pentru care exista interes este cel al tehnologiei informatiei.

De asemenea, in cadrul intrevederii au fost punctate avantajele pe care oamenii de afaceri iordanieni le au daca aleg Romania pentru dezvoltarea unui proiect investitional, unele dificultati intampinate si modalitatile concrete in care CCIB ii poate sprijini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here