Sefii Google, Yahoo si Facebook nu vor participa la summitul de securitate cibernetica al presedintelui Barack Obama, care va avea loc vineri, intr-o perioada in care relatiile dintre Casa Alba si companiile din Silicon Valley sunt tensionate de probleme legate de respectarea vietii private, informeaza Mediafax.

Presedintele si directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, si sefii Google, Larry Page and Eric Schmidt, au fost invitati dar nu vor fi prezenti la conferinta de la Stanford University, potrivit companiilor, transmite Bloomberg.

seful Apple, Tim Cook, intentioneaza sa participe la evenimentul la care Obama urmeaza sa sustina un discurs major si sa patroneze un prânz privat.

Industria tehnologica a fost o sursa vitala de sprijin politic, contributii de campanie si asistenta in dezvoltarea unor tactici high-tech pentru Obama, atunci când a câstigat presedintia in 2008 si 2012. Relatiile sale cu sectorul IT s-au intautatit intre timp, companiile intrând in conflict cu administratia Obama din cauza spionajului guvernamental si a dorintei de a preoteja drepturile utilizatorilor si clientilor la viata privata.

Yahoo, Facebook, Google, precum si Microsoft au anuntat ca vor fi reprezentate la eveniment de directorii pentru securitate informationala.

Un oficial al Casei Albe a spus ca administratia Obama este multumita de participarea reprezentantilor industriei tehnologice la summit.

Summitul face parte dintr-o noua campanie de combatere a hackerilor, iar discutiile se vor concentra pe cresterea colaborarii intre companii si agentii, imbunatatirea securitatii cibernetice pentru protejarea consumatorilor si securizarea mai buna a sistemelor de procesare a platilor.

Yahoo, Facebook si Google sunt inca deranjare de amploarea activitatilor de spionaj ale Agentiei Nationale de Securitate (NSA), dezvaluite de Edward Snowden in 2013, si incearca sa isi asigure utilizatorii ca produsele lor sunt sigure si ca nu furnizeaza in mod voit date guvernului.

In acest context, Apple si Google au inceput sa ofere smartphone-uri care cripteaza automat datele, pentru a proteja fotografiile, documentele si listele de contact de spionajul guvernamental sau de hackeri. Pe de alta parte, autoritatile guvernamentale au incercat sa convinga companiile sa le puna la dispozitie date, in cadrul investigatiilor.

Casa Alba nu a inclus aceste probleme pe lista de subiecte a summitului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here