Konica Minolta extinde portofoliul de produse si servicii cu patru noi solutii de imprimare wireless: AirPrint, Google Cloud Print, Android Printing framework si Mopria Print Service. Printarea mobila este acum mult mai rapida, utilizatorii avand posibilitatea sa tipareasca documente prin simpla atingere a dispozitivelor mobile de echipamentul de printare Konica Minolta, prin intermediul tehnologiei Near Field Communication (NFC). Mai mult decat atat, echipamentele Konica Minolta au capacitatea sa creeze un mediu wireless, precum LAN Access Point Mode sau WiFi Direct, pentru a raspunde nevoii de printare mobila si in mediile lipsite de o retea wireless.

Noile solutii Konica Minolta se adreseaza schimbarilor considerabile ale modului de colaborare din mediul de business si nevoii de mobilitate extinsa. Forta de munca mobila depinde de o flexibilitate sporita, ceea ce duce la cresterea semnificativa a utilizarii dispozitivelor mobile inteligente. Astfel, printarea mobila, simpla, directa si cu un grad mare de securitate, devine esentiala in mediul de business. Peste jumatate dintre posesorii de telefoane inteligente si tablete isi doresc sa poata tipari documente direct de pe telefonul mobil in 20151.

Nevoia tot mai mare de mobilitate si forta de munca mobila aflata in continua crestere conduc la cerinte ridicate pentru solutii mobile eficiente. Populatia care lucreaza mobil va ajunge la 1,3 miliarde pana in 2015, reprezentand 37,2% din totalul fortei de munca, potrivit estimarilor IDC2.

Aproximativ 24% dintre respondentii unui sondaj realizat in Germania au afirmat insa ca nu tiparesc documente folosind telefoane inteligente, tablete sau alte echipamente mobile intrucat dispozitivul lor nu dispune de capabilitati de printare. Peste 18% au raspuns ca este nevoie de prea mult timp pentru a tipari de pe dispozitivul portabil si ca nu inteleg cum se printeaza de pe mobil pe imprimanta3.

Pentru a raspunde acestor tendinte, sunt necesare aplicatii profesionale de printare mobila sau in cloud, adecvate unor stiluri diferite de lucru, care imbunatatesc eficienta si asigura o compatibilitate mare si un mod de lucru usor, cu standarde inalte de securitate. Acestea trebuie sa ofere posibilitati flexibile de lucru si sa fie compatibile cu o gama variata de terminale mobile, ca parte a unei politici organizationale BYOD (Bring Your Own Device). Cu AirPrint, Google Cloud Print, Konica Minolta Print Service si Mopria Print Service Konica Minolta indeplineste exact aceste cerinte.

Echipamentele bizhub de la Konica Minolta sunt cerificate AirPrint astfel incat clientii pot tipari imagini si documente la cea mai buna calitate direct din aplicatie, fara sa fie necesara instalarea unor drivere separate. AirPrint este o tehnologie Apple inclusa in dispozitivele iOS precum iPad, iPhone si iPod Touch, precum si in dispozitivele OS X precum iMac si Macbook Pro.

Furnizat de Google, Google Cloud Print™ (GCP) permite utilizatorilor sa printeze catre o imprimanta inregistreata pe un cont Google, utilizand un dispozitiv mobil compatibil cu reteaua, fara a fi necesara instalarea driverului de printare pe dispozitivul mobil. De asemenea, este posibila partajarea imprimantelor cu alti angajati. GCP este compatibil cu iOS, Android OS, Windows si Mac OS.

Konica Minolta Print Service – bazat pe Android Printing Framework – este un plug-in care le permite utilizatorilor de Android (cu OS 4.4 KitKat sau versiuni mai noi) sa printeze pe mai multe echipamente Konica Minolta, fara a fi necesare aplicatii terte sau driver suplimentar de printare.

Mopria, o alianta intre principalii furnizori de telefoane mobile si imprimante, a dezvoltat plug-in-ul Mopria Print Service, care permite consumatorilor sa printeze direct de pe dispozitivele cu Android 4.4 sau versiuni mai noi. Documente precum fotografii, pagini web sau documente PDF pot fi printate usor prin intermediul retelei wireless pe echipamente certificate Mopria.

Pentru mediile de lucru fara retea wireless, echipamentele multifunctionale Konica Minolta pot oferi wireless Access Point Mode care sa livreze o retea wireless separata de reteaua companiei, cu standarde complete de securitate. O alta posibilitate este activarea WiFi Direct pe sistemul de printare, pentru o asociere instantanee cu treminalul mobil.

in plus, datorita suportului NFC, echipamentul de printare si treminalul mobil sunt foarte usor de conectat pentru o printare directa. Utilizatorul nu trebuie sa inregistreze imprimanta sau sa efectueze configurari de retea.

Julien Azzi, Product Manager Office Printing, Konica Minolta Business Solutions Europe: “Prin utilizarea acestor tehnologii pentru echipamentele multifunctionale Konica Minolta, clientii vor putea printa direct de pe terminalele lor mobile, in orice mediu, fara a fi necesar sa utilizeze aplicatii externe sau drivere de printare. Prin intermediul solutiilor noastre mobile, clientii se vor bucura de mai multa flexibilitate si de mai multe oportunitati in activitatea lor de zi cu zi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here