Inceputul anulului 2015 aduce o modificare importanta in furnizarea serviciilor de sanatate din Romania, prin introducerea cardurilor de sanatate incepand cu 1 februarie 2015.

PRAS Consulting a sustinut reformele din domeniul medical din Romania, incheind pe parcursul anului 2014 un parteneriat pentru distributia cititoarelor de carduri Gemalto si sprijinind procesului de certificare al acestora de catre CNAS (Casa Nationala de Asigurari de Sanatate). Gemalto este unul dintre liderii pietei globale de astfel de echipamente, compania fiind recunoscuta pentru calitatea produselor sale.

Paul Roman(foto), Director General al PRAS Consulting, a declarat: “in cei peste 12 ani de activitate, compania noastra s-a impus printr-un nivel ridicat de calitate a serviciilor oferite. Pentru a oferi solutii si servicii de calitate este foarte important ca fiecare componenta hardware si software sa fie testata si sa ofere un grad ridicat de disponibilitate si sa raspunda nevoilor clientilor. Asa am ales si solutiile si cititoarele de carduri Gemalto, solutii pe care le-am testat deja in diverse implementari pentru mediul privat. Extinderea in domeniul medical este o continuare a colaborarii noastre cu Gemalto. ”

“Intre cele 17 modele agreate de CNAS, au fost incluse si trei modele Gemalto. Toate modelele ofera un set de functionalitati standard si avansate pentru medicii de familie, fiind compatibile cu aplicatiile specifice din domeniu. Un alt aspect important, in ceea ce priveste echipamentele Gemalto este simplitatea instalarii si utilizarii acestora. Lista modelelor Gemalto certificate de CNAS include: Gemalto USB SmartCard reader, PSB 120110A si PC USB TR (s-a numit anterior IDBridge CT30). ” precizeaza Andrei Suciu, Director de Vanzari, PRAS Consulting.
Lista completa a cititoarelor de carduri testate si validate de CNAS este disponibila pe site-ul institutiei.

Gemalto a inregistrat in 2013 o cifra de afaceri de 2,4 miliarde EUR, compania oferind o gama completa de solutii din categoria identity & access pentru diverse domenii (financiar-bancar, guvernamental, sanatate, e-guvernare etc.). Gemalto are mai multe referinte in zona cardurilor de sanatate, printre tarile care au apelat la solutiile companiei se numara: Franta, Germania, Finlanda, Slovenia si Mexic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here