Vanzarile de telefoane inteligente (smartphone) in Romania vor atinge aproximativ trei milioane de unitati in acest an, de la 1,7 milioane bucati in 2013, din care 200.000 vor fi Huawei, a declarat directorul de marketing al Huawei Romania, Sorina Macarescu, intr-o conferinta de presa.

„Portofoliul de telefoane al companiei numara patru terminale. Vom incheia acest an cu vanzari de 200.000 de unitati, cu 80% mai mult fata de 2013. Cel mai bine vandut terminal este Huawei Ascend Y530, cu mai mult de jumatate din numarul de unitati comercializate. Varful de gama, terminalul Huawei Ascend P7, are o pondere de 10% in vanzarile locale”, a afirmat Macarescu, potrivit Mediafax.

Ea a adaugat ca se asteapta ca vanzarile de telefoane ale companiei sa avanseze cu 80-100% in 2015, numarul de terminale din portofoliul ramand acelasi.

„In Romania, Huawei ocupa locul 6 in topul producatorilor de telefoane. Ne batem cu LG, Sony si HTC. Primele trei locuri revin Samsung, Allview si brandurile operatorilor de telefonie mobila”, a afirmat Macarescu.

Reprezentantul companiei a mai spus ca 80% din vanzarile de telefoane Huawei au loc prin operatorii de telefonie mobila, diferenta fiind acoperita de retaileri.

Huawei Romania este parte a grupului chinez Huawei, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de echipamente de telecomunicatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here