Pietele din Marea Britanie au avut o reactie pozitiva, inregistrand un avans important, dupa ce aproximativ 55% dintre scotieni au votat impotriva independentei Scotiei, informeaza Financial Times.

Actiunile bancilor din Scotia au avut un crescut semnificativ inca de la deschiderea pietelor. Astfel, titlurile RBS au crescut cu 3,5%, actiunile Lloyds au urcat cu 1,5%, in timp ce Standard Life au avansat cu 1,7%, anunta Mediafax.

„Acest rezultat va fi salutat de comunitatea oamenilor de afaceri. O campanie atat de dificila lasa, in mod inevitabil, cicatrici care vor avea nevoie de timp ca sa se stearga”, a declarat John Cridland, director general al Federatiei Angajatorilor.

Votul impotriva independentei Scotiei reprezinta o usurare mai ales pentru sectorul financiar si pentru investitori.

Saptamana trecuta, atat RBS, cat si Lloyds au anuntat ca si-ar fi mutat afacerile in Anglia, in cazul in care scotienii ar fi votat pentru desprinderea de Marea Britanie.

Indicele FTSE 100 al bursei de la Londra a deschis in urcare cu 0,7%, aproape de cel mai inalt nivel din ultimii 14 ani.

De asemenea, lira a inceput sa recupereze din deprecierea suferita in cursul acestei saptamani, inregistrand un avans de 0,3%, la 1,6447 unitati pentru un dolar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here