Banca Republicana Transnistreana (BRT) va emite noi monede de plastic, de diferite forme geometrice si culori, pentru a marca cea de-a 20-a aniversare a monedei transnistrene, informeaza Mediafax.

Potrivit serviciului de presa al BRT, noile monezi, care au fost create in Rusia, vor avea o rezistenta sporita si mai multe elemente de securitate, informeaza site-ul Pravda.ru.

„Deocamdata, acest tip de bani nu este produs nicaieri in lume. Aceasta este o inovatie nu doar pentru Transnistria, ci si pentru comunitatea bancara internationala. Monedele au fost create de colegii nostri din Federatia Rusa, iar noi vom fi primii care le vor folosi”, a declarat prim-vicepresedinta BRT, Olga Radulova, intr-un interviu pentru televiziunea transnistreana.

Pentru a asigura protectia impotriva falsificarii, la fabricarea acestor monede vor fi folosite materiale cu o textura speciala, elemente de contur si microtexte. De asemenea, noile monede vor reflecta lumina intr-un mod specific atunci cand sunt expuse la raze ultraviolete sau infrarosii.

Monedele din plastic vor fi introduse in circulatie la 22 august 2014 si vor circula in paralel cu bancnotele de hartie de aceeasi valoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here