Toti locuitorii din Kiev sunt privati incepand de luni de apa calda, situatie care va dura cel putin pana in luna octombrie din cauza crizei economice si a intreruperii livrarilor de gaze din Rusia, anunta Mediafax.

„Toate centralele termice sunt debransate de la aprovizionarea cu gaze incepand din 4 august”, a anuntat compania privata Kievenergo, controlata de cel mai bogat om de afaceri din Ucraina, Rinat Ahmetov, care detine monopolul incalzirii capitalei ucrainene, oras cu aproximativ 3 milioane de locuitori.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a anuntat anterior ca intreruperea apei calde, care are loc in fiecare vara pentru doua sau trei saptamani, va dura anul acesta pana in luna octombrie.

Masura se explica prin intreruprea, la mijlocul lunii iunie, a furnizarii gazelor ruse pentru Ucraina, care refuza cresterea pretului ceruta de Moscova dupa inlaturarea regimului prorus al lui Viktor Ianukovici, la sfarsitul lunii februarie, si venirea la putere a unui guvern prooccidental la Kiev.

„Suntem obligati sa renuntam la apa calda pentru a acumula gaze in depozite pentru perioada de iarna. Sper ca locuitorii vor intelege”, a declarat Kliciko, fost campion mondial la box, unul din liderii miscarilor de protest din Piata Independentei, incheiata cu o baie de sange la Kiev si care a dus la destituirea presedintelui Viktor Ianukovici de catre Parlamentul ucrainean.

De asemenea, un alt responsabil municipal, Dmitro Novitki, a lasat sa se inteleaga ca orasul Kiev va fi privat de apa calda pana la „sezonul de incalzire”, care incepe la 15 octombrie. „Daca nu vom incepe sa economisim acum gaze, vom avea mari probleme la iarna”, a subliniat Dmitro Novitiki, insarcinat cu serviciile municipale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here