Increderea investitorilor in Europa de Est a atins un nivel maxim al ultimilor doi ani, conform studiului Deloitte CE Private Equity Confidence, ponderea repondentilor care se asteapta la o revenire a activitatii tranzactionale ajungand la 60%, dublu fata de raportul anterior, informeaza Mediafax.

Increderea investitorilor in Europa de Est continua sa creasca la nivelul din perioada 2003-2007. Recesiunea din regiune ar putea astfel sa ia sfarsit: proportia repondentilor care se asteapta la o revenire a activitatii tranzactionale s-a dublat fata de ultimul studiu Deloitte, ajungand astfel la 60%, ceea ce indica un nivel maxim al increderii in ultimii doi ani, se arata intr-un comunicat al Deloitte.

„Este incurajator sa vedem o crestere a activitatii de tranzactionare si in Romania, comparativ cu anul trecut”, a declarat Hein van Dam, partener Deloitte Romania.

Industria IT&C si cea financiara au fost cele care au atras interesul investitorilor in perioada octombrie 2013- aprilie 2014 in Romania.

Astfel, achizitia Nextebank si a pachetului majoritar in Star Storage plaseaza Axxess Capital printre cele mai active fonduri de investitii din Romania. De asemenea, printre fondurile active in perioada mentionata se numara si Resource Partners, 3TS, Francisco Partners, Enterprise Investors si Intel Capital.

Numarul repondentilor care se asteapta sa stranga fonduri in regiune s-a dublat, ajungand la 19%, fata de studiul precedent.

Printre factorii care contribuie la cresterea increderii investitorilor se numara asteptarile privind imbunatatirea conditiilor economice si accesul la finantare.

Doua treimi din repondenti se asteapta ca situatia economica sa se imbunatateasca, cu 43% mai mult fata de studiul anterior, acest nivel al increderii nemaifiind atins din 2004, cand opt tari din Europa Centrala au intrat in Uniunea Europeana.

Totodata, un sfert din repondenti (27%) se asteapta ca finantarea sa fie disponibila mult mai rapid. Finantarile proaspete combinate cu o crestere a disponibilitatii finantarii pot sa propulseze Europa Centrala la varful performantei, arata Deloitte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here