Dupa primul an de activitate, Gothaer Asigurari Reasigurari a raportat o crestere de peste 75% a primelor brute subscrise (aproape 15 milioane Euro) si un numar dublu de clienti (peste 52.000) comparativ cu anul 2012;

Grupul Gothaer a decis recent sa isi majoreze la 100% cota de actiuni detinuta in cadrul Gothaer Asigurari Reasigurari;

Principalele obiective pentru 2014 sunt: continuarea cresterii profitabile, fiind asteptate rezultate pozitive in urmatorii 3 ani, precum si lansarea de produse competitive atat pentru piata de retail precum si pentru intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri).

Grupul Gothaer a intrat pe piata de asigurari din Romania la sfarsitul anului 2012, prin preluarea Platinum Asigurari Reasigurari, companie care a devenit, in urma unui proces de rebranding la inceputul anului 2013, Gothaer Asigurari Reasigurari. in 2013, Gothaer Asigurari Reasigurari a inregistrat o crestere de peste 75% a primelor brute subscrise (de la 8,5 milioane euro la 14,8 milioane euro), un numar dublu de clienti (de la aproximativ 25.000 la peste 52.000) si o crestere de 140% a numarului de polite din portofoliu, la 98.000.

in vederea dezvoltarii activitatii, Gothaer a infiintat peste 140 de noi locuri de munca, fata de 60 cat detinea in iunie 2012, devenind unul dintre angajatorii importanti in sectorul financiar romanesc si focusandu-se pe atragerea de tineri profesionisti, specialisti sau experti in asigurari, coaguland astfel in echipa sa expertiza superioara din piata de asigurari romaneasca.

„Gothaer a intrat pe piata de asigurari din Romania cu intentia clara de a investi pe termen lung. Suntem in totalitate dedicati pietei si acestei tinere companii si ne bucuram ca, dupa un an de activitate, Gothaer Asigurari Reasigurari a devenit un asigurator profesionist si competitiv”, declara
Jürgen Meisch, CFO Grup Gothaer. “Gothaer Asigurari Reasigurari va primi in continuare tot suportul nostru pe parcursul transformarii sale intr-una dintre cele mai importante entitati din piata locala de asigurari”, adauga Thomas Leicht, CEO Gothaer Allgemeine Versicherung si Board Member al Gothaer, responsabil cu business-ul companiei pe plan international.

“Pentru noi, 2013 a fost dedicat lansarii si pozitionarii Gothaer Asigurari Reasigurari pe piata romaneasca de profil. A fost, cu siguranta, un an de crestere catre stabilitate, ceea ce a implicat un numar mare de transformari interne, atat la nivelul portofoliilor, al angajatilor si structurilor organizatorice, cat si pe alte planuri. In urma cu un an, ne-am anuntat intentia de a construi cea mai moderna si mai performanta companie din piata de asigurari din Romania, iar astazi, uitandu-ne in urma, ne bucuram sa putem afirma ca ne aflam deja pe acest drum, continuam sa oferim securitate financiara si stabilitate deopotriva pentru clienti, parteneri, angajati, cat si pentru actionari. Obiectivul nostru de a obtine rezultate profitabile ne va ajuta sa ne mentinem promisiunile”, afirma Anca Babaneata, CEO Gothaer Asigurari Reasigurari.

In 2013, cea mai importanta linie de business din portofoliul Gothaer Asigurari Reasigurari a fost cea de Property & Engineering, cu o cota de 42% CASCO, a doua linie de business, a reprezentat 30% din portofoliu.

Peste 75% din subscrierile Gothaer Asigurari Reasigurari in 2013 au fost generate prin intermediul brokerilor, restul reprezentand contributia agentilor si a canalelor directe de distributie.

“Cresterea increderii pe care o au clientii in noi o consideram cea mai mare realizare in 2013. O dovada in acest sens este faptul ca unul din trei clienti aleg Gothaer pentru mai mult de o singura polita, lucru de care suntem deosebit de mandri. Ceea ce ne arata ca le-am oferit clientilor nostri servicii de calitate, asa cum am promis la lansare in urma cu un an. Iar o dovada in plus in acest sens este ca, in ciuda volumului crescut de daune cu care ne-am confruntat in 2013 fata de anii anteriori, am reusit sa platim 80% dintre daunele inregistrate pe CASCO, in 10 zile de la ultimul document primit, lucru care ne bucura in mod deosebit”, adauga Anca Babaneata.

Rezultatele anului 2013 vor ajuta compania sa se dezvolte si sa isi extinda business-ul in piata locala de profil. Mai mult decat atat, Grupul Gothaer a anuntat recent intentia de a prelua restul de 17,7% din actiuni, detinute in mod egal de Constantin Toma si Efraim Naimer. Prin acest pas, Grupul isi reitereaza decizia de a investi in operatiunile din Romania pe termen lung.

Din momentul intrarii in companie, investitiile Grupului in Gothaer Asigurari Reasigurari au depasit 12 milioane Euro, contribuind astfel la dezvoltarea si stabilitatea financiara a acesteia.

La 31 decembrie 2013, Gothaer Asigurari Reasigurari raporteaza o rata de lichiditate de peste 250% si o rata de solvabilitate de peste 170%.

in 2014, Gothaer Asigurari Reasigurari va lansa o serie de produse noi dedicate pietei de retail si, mai mult decat atat, un produs dedicat intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri).

„Cel mai important obiectiv pentru noi este sa mentinem trendul spre crestere profitabila pentru companie si stim ca acest lucru inseamna, mai mult decat orice, sa ne pastram orientarea catre clienti. Suntem optimisti in ceea ce priveste 2014, dar ramanem in acelasi timp realisti si stim ca 2016 reprezinta, cel mai probabil, anul in care Gothaer Asigurari Reasigurari va intra pe profit”, a concluzionat Anca Babaneata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here