Samsung a prezentat, la Barcelona, smartphone-ul Galaxy S5, disponibil incepand din aprilie, modelul preluand elemente de design de la predecesorul sau si de la Galaxy Note 3, principalele noutati constand in autentificare pe baza de amprenta digitala, camera foto superioara si baterie mai buna.

Galaxy S5 este de asemenea rezistent la stropi de apa si praf, este echipat cu un ecran cu diagonala de 5.1 inci si rezolutie full HD si cu senzor pentru pulsul cardiac, anunta Mediafax.

Sistemul de operare Android 4.4 „KitKat” a suferit modificari mai discrete fata de modelele anterioare Galaxy, pastrand aceeasi tematica generala a designului, dar renuntand la o mare parte din aplicatiile „S” proprii Samsung care erau preincarcate pe smartphone-urile mai vechi.

Telefonul poate utiliza simultan conexiunea la internet mobil 4G/LTE si cea WiFi pentru a creste semnificativ viteza de descarcare.

La exterior, S5 este confectionat din plastic rezistent si reprezinta o evolutie a predecesorului sau, cu colturi rotunjite si margine cu aspect metalic. Spatele telefonului aminteste de textura imitatie de piele de la Galaxy Note 3, preluata cu modificari de design.

Noul Galaxy S pune accent pe functiile foto si video, camera principala avand o rezolutie de 16 megapixeli, fata de 13 in cazul predecesorului, au autofocus mai rapid, inregistrare video 4k si functii software avansate.

Modelul va fi disponibil la lansare in variante cu 16 sau 32 gigabytes de memorie interna, care va putea fi extinsa cu pana la 128 GB prin utilizarea unui card de memorie. S5 va ajunge pe piata cu patru variante de culoare: alb, negru, albastru sau auriu.

Compania a anuntat duminica, la Barcelona, noua generatie a ceasului „inteligent” Gear, bazat pe sistemul de operare Tizen, dezvoltat de Samsung, Intel si o serie de operatori telecom.

Cererea pentru smartphone-uri Galaxy din categoria high-end, cea mai profitabila, a fost afectata de lansarea noilor modele iPhone, in luna septembrie. Samsung a inregistrat in ultimele trei luni ale anului trecut cea mai lenta crestere a profitului din 2011, potrivit Bloomberg.

„Nu cred ca noul smartphone Galaxy S5 va schimba regulile jocului. Cu toate acestea, estimam ca se va vinde in 50-60 milioane de unitati anual, astfel ca va contribui semnificativ la profitul Samsung”, comenteaza pentru Bloomberg un analist financiar sud-coreean.

Compania a vandut 63,5 milioane de unitati Galaxy S4 de la lansarea care a avut loc in luna martie a anului trecut, fata de 65,6 milioane de modele S3, scaderea fiind cauzata in principal de apropierea pietei high-end de saturatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here