Camera de Comert si Industrie Brasov (CCIBV) in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) si Coface Romania organizeaza joi, 20 Februarie, la sediul CCIBV conferinta regionala de lansare a instrumentului care premiaza performanta obtinuta de companiile ce activeaza in sectorul IMM, din punctul de vedere al riscului comercial si al sigurantei in afaceri.

Certificatul Excellent SME este emis de catre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, dupa confirmarea incadrarii companiei in categoria de risc comercial scazut, realizata de catre Coface Romania prin intocmirea unui raport de credit actualizat la momentul solicitarii Certificatului si atesta stabilitatea companiei din punctul de vedere al situatiei financiare, al datoriilor la bugetul de stat, al incidentelor de plata si al situatiei juridice.

Conferinta va fi sustinuta de Prof. Univ. Dr. Ing. Sorin Dimitriu, Presedinte CCIB, Nicolae Tucunel, Presedinte CCIBV si Constantin Coman, Country Manager, Coface Romania.

La eveniment vor participa jurnalisti, manageri ai intreprinderilor mici si mijlocii, membre si non-membre ale Camerei, care si-au manifestat interesul de a-si certifica performanta prin Excellent SME.

Principalul obiectiv al conferintei il constituie prezentarea beneficiilor pentru IMM-uri, metodologia de certificare, alaturi de etapele pe care trebuie sa le parcurga o companie pentru a-si atesta performanta in afaceri la nivel national.

La 9 luni de la lansarea oficiala a produsului, peste 120 de companii ale sectorului IMM beneficiaza de certificarea CCIB si Coface Romania.
Comunitatea IMM-urilor perfomante Excellent SME reuneste peste de 1.500 de firme din Europa Centrala si de Est.
Lista completa a companiilor certificate se gaseste pe website-ul Coface Romania, sectiunea Excellent SME: http://www.coface.ro/Home/Excellent-SME/Lista-companiilor-certificate.

„Implementarea acestui program este convergenta cu preocuparile noastre constante de a promova intreprinderile mici si mijlocii si de a le sprijini in demersul dificil de a patrunde pe noi pieţe. Obtinerea Certificatului Excellent SME furnizeaza un avantaj comparativ semnificativ companiilor cu un management performant, confirmandu-le buna reputatie si ajutandu-le sa

obtina o pozitie mai buna intr-un mediu caracterizat de aversiunea pronuntata fata de risc a antreprenorilor, indiferent de tara de provenienta a acestora. Consideram ca extinderea parteneriatului de succes intre CCIB si Coface Romania la nivelul altor camere judetene este in beneficiul companiilor locale”, a declarat Prof. Univ. Dr. Ing. Sorin Dimitriu, Presedinte, CCI Bucuresti.

„De multe ori alegerea partenerilor de afaceri sta la baza succesului dar, din pacate, si a esecului operatiunilor derulate sau chiar al intregului business. Viteza cu care se deruleaza acum afacerile si implicit timpul in care trebuie sa se ia deciziile impun utilizarea unor instrumente performante, in timp real, cum este cazul Certificatului Excelent SME. Acest instrument online are o dubla utilitate: ofera IMM-urilor performante posibilitatea de a-si prezenta in orice moment starea lor de bonitate (juridica si financiara) si pe de alta parte atrage partenerii de afaceri care vor sa elimine cat mai mult riscurile.”, a declarat Nicolae Tucunel, Presedinte, CCI Brasov.

„Inca de la inceputul anului 2013, lansarea instrumentului de promovare a companiilor performante, Certificatul Excellent SME, alaturi de Camera de Comert si Industrie Bucuresti a marcat implicarea noastra constanta in dezvoltarea si sprijinirea intreprinderilor mici si mijloci intr-un mediu de afaceri greu incercat. Certificatul Excellent SME sustine economia romaneasca prin evidentierea firmelor puternice si urmareste identificarea unor parteneri de succes cu care merita sa faci afaceri. Ne bucuram ca vom extinde acest parteneriat si cu Camera de Comert si Industrie Brasov, astfel incat tot mai multe companii performante sa beneficieze de un instrument modern in promovarea afacerilor sustenabile.”, a declarat Constantin Coman, Country Manager, Coface Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here