Grupul american Ford va transfera de la Koln la Craiova, in 2017, o parte din productia modelului Fiesta, pentru a reduce costurile in contextul pierderilor masive inregistrate de operatiunile europene ale companiei dupa scaderea puternica a vanzarilor auto de pe continent.

Informatia a fost publicata luni de ziarul german Bild, care citeaza surse apropiate Ford, anunta Mediafax.

Mutarea ar urma sa aiba loc in anul 2017 si va afecta aproximativ 1.000 de angajati ai fabricii din Köln, potrivit Bild.

Sunt vizati in principal salariatii din schimbul de noapte, care castiga mai mult decat colegii din celelalte ture.

Ford a inregistrat anul trecut in Europa pierderi de 1,6 miliarde de dolari, fata de 1,75 miliarde de dolari in 2012, potrivit raportului financiar al grupului.

Piata auto europeana a scazut cu peste 25% incepand din 2008, la cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani.

Transferul partial al productiei modelului Fiesta de la Köln la Craiova este motivat in principal de costurile cu salariile, dar si cu energia.

Ford produce in prezent la Craiova modelul B-Max si motoare pe benzina EcoBoost de 1,0 litri si 1,5 litri, acesta din urma echipand modele produse in America de Nord si Asia.

Ford Romania a anuntat recent ca are planificate patru zile fara productie de automobile in luna februarie, pe fondul cererii scazute.

Anul trecut, productia de automobile a fabricii din Craiova a fost oprita pentru aproximativ 35 de zile, in timp ce la motoare productia a fost sistata timp de sapte zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here