Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) continua actiunile de control si autorizare la structurile de primire turistica cu functiuni de cazare si alimentatie publica, precum si la agentiile de turism.

In luna decembrie 2013, inspectorii ANT au efectuat peste 80 de actiuni de control in cadrul carora au fost verificate unitati de cazare, de unitati de alimentatie publica si 23 de partii de schi. in urma controalelor au fost retrase opt certificate de clasificare si au fost aplicate 6 amenzi contraventionale in valoare totala de peste 132.000 lei si 40 de sanctiuni cu avertisment.

Deficientele constatate de inspectorii ANT au constat in functionarea fara detinerea autorizaţiei provizorii de funcţionare sau a certificatului de clasificare, functionarea cu o alta structura a spaţiilor decat cea inscrisa in anexa certificatului de clasificare, neasigurarea functionarii la categoria si/sau tipul de structura de primire turistica mentionate in certificatul de clasificare, nerespectarea obligatiei de completare a fiselor de anuntare a sosirii si plecarii turistilor. in cazul partiilor de schi s-a constatat neasigurarea indicatoarelor de semnalizare, a balizelor şi a mijloacelor de protecţie in locurile şi la obstacolele periculoase şi nerespectarea criteriilor minime obligatorii de omologare.

In luna decembrie, inspectorii ANT au facut si verificari la fata locului, in vederea clasificarii structurilor de primire turistice cu functiuni de cazare si alimentatie publica.

Inspectorii ANT au intocmit 253 de certificate de clasificare structuri de primire turistice cu functiuni de cazare si alimentatie publica. De asemenea, au fost eliberate aproximativ 150 de autorizatii provizorii de functionare pentru structuri de primire turistice cu functiuni de cazare si alimentatie publica, 162 de licente de turism, 14 de atestate si ecusoane de ghid de turism si 54 de avize de specialitate pentru construcţii in domeniul turismului.

Autoritatea Nationala pentru Turism va continua sa verifice toate structurile de cazare si alimentatie , atat pe cele care s-au autoclasificat pana in martie 2013 pe baza declaratiei pe proprie raspundere, precum si pe cele care au solicitat clasificarea, conform normelor aflate in vigoare.

In perioada iunie – decembrie 2013, Autoritatea Nationala pentru Turism a efectuat aproximativ 850 de actiuni de control, fiind verificate peste 650 de unitati de cazare, 630 de unitati de alimentatie publica, 164 de agentii de turism si 23 de partii de schi.

In urma actiunilor de control, inspectorii ANT au retras 38 certificate de clasificare si 16 licente de turism si au fost aplicate amenzi contraventionale de 3.392.300 lei.

De asemenea, ANT a eliberat in ultimele sapte luni peste 1400 de certificate de clasificare structuri de primire turistice cu functiuni de cazare si alimentatie publica , peste 1200 de autorizatii provizorii de functionare pentru structuri de primire turistice cu functiuni de cazare si alimentatie publica, peste 700 de licente de turism, aproximativ 1200 de brevete de turism, peste 250 de atestate si ecusoane de ghid de turism, 11 certificate de omologare partii de schi, 90 autorizatii de plaja si 553 de avize de specialitate pentru construcţii in domeniul turismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here