Cand un tenor si un bariton se dueleaza pe ritmuri muzicale, rezultatul nu poate fi decat la superlativ. Drept urmare, concertul de opereta si musical prezentat de tenorul Florin Budnaru si baritonul Catalin Petrescu, intitulat „Belissimi”, reprezinta o invitatie la exuberanta si optimism pe acorduri muzicale completate de momente coregrafice antrenante.

Regizat de Dragos Galgotiu, concertul aduce in fata spectatorilor magia ariilor din operete indragite precum „Silvia”, „Marco Polo”, sau „Printesa circului” si a musicalurilor celebre „Notre-Dame de Paris”, „Mizerabilii”, „Scripcarul pe acoperis”, „Cabaret” sau „Rebecca”, in cadrul unei confruntari artistice de exceptie, care ii are drept invitati pe solistii Irina Baiant si Ernest Fazekas si prim-balerinul Traian Vlas.

Cele doua reprezentatii ale concertului „Bellissimi”, desfasurate in cadrul Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa!”, vor avea loc vineri, 8 noiembrie, ora 20.00, la Grand Cinema Digiplex din cadrul Baneasa Shopping City, si duminica, 10 noiembrie, ora 19.00, la Centrul Cultural „Ion Manu” din Otopeni. Evenimentul din 8 noiembrie va fi urmat de lansarea volumului „intre doua lumi… Florin Budnaru” de Ion Moldovan.

FLORIN BUDNARU

Este absolvent al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, sectia canto-clasic, la clasa maestrului Ionel Voineag si Marius Brenciu, iar din anul 2002 este solist al Teatrului de Opereta si Musical „Ion Dacian”, unde a realizat roluri remarcabile in spectacole de opereta dar si de musical precum „Vaduva vesela”, „Contesa Maritza”, „Romeo si Julieta”, „Liliacul”, „Rebecca” si multe altele. Tenorul a colaborat, de asemenea, cu Opera Nationala Bucuresti (debut – 2005), Teatrul de Opereta si Musical din Budapesta, Filarmonica Romana etc., iar in 2011 a obtinut Premiul pentru cea mai buna voce de musical si opereta la „Gala premiilor VIP pentru artele spectacolului musical” si Trofeul „Sylvester Levay” la concursul International de Musical „Sylvester Levay” (Serbia).

CaTaLIN PETRESCU

Este absolvent al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, la clasa Silviei Voinea, si Universitatea „Spiru Haret” (Facultatea de Teatru), clasa prof. Constantin Codrescu. Din anul 1999 face parte din echipa Teatrului de Opereta si Musical „Ion Dacian”, initial, ca membru al Corului, iar din 2004, ca solist pe scena aceluiasi teatru, fiind apreciat pentru aparitiile sale in roluri precum: Boni din „Silvia”, Emcee din „Cabaret”, Printul din Verona in „Romeo si Julieta”, Jack Favell din „Rebecca”, Poetul din „Maria de Buenos Aires”, Falke din „Liliacul”. Baritonul a colaborat, de asemenea, ca dirijor cu Corul „Divina Armonie” (2001-2002), si corala „Carmen” (2003-2010) si a participat la un turneu in SUA cu „La Traviata” (rolul Baronului Douphol) in cadrul Companiei Academice de Opera „Darclée”.

Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa!” – a VI-a editie, organizat de Teatrul de Opereta si Musical „Ion Dacian”, se desfasoara la Bucuresti in perioada 7-17 noiembrie. Unul dintre evenimentele muzicale majore ale anului, festivalul promoveaza artele spectacolului muzical, cu precadere genurile opereta si musical, carora li se adauga o selectie de concerte, spectacole de dans clasic si contemporan, workshop-uri si evenimente conexe (lansari de carte, expozitii, emisiuni radio sau proiectie de film).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here