Romania va sprijini Republica Moldova pentru a dezvolta un sistem medical de urgenta de tip SMURD la fel de performant, a anuntat premierul Victor Ponta, aflat la Chisinau.

„Este poate unul dintre cele mai de succes proiecte in Romania, cu care ne mandrim in Europa si in toata lumea, si anume proiectul SMURD, asistenta de urgenta. Romania va sprijini Moldova sa isi dezvolte un sistem la fel de performant si de necesar populatiei Republicii Moldova”, a spus Ponta dupa discutia avuta, luni, cu omologul sau moldovean, Iurie Leanca, informeaza Mediafax.

El a precizat ca Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii si coordonatorul SMURD, se afla la Chisinau pentru a discuta in mod concret despre acest proiect.

Cei doi premieri au mai discutat, printre altele, despre reconstructia podurilor dintre Romania si Republica Moldova distruse in al doilea razboi mondial, interconectarea celor doua tari si in domeniul electricitatii, alaturi de sectorul gazelor, si integrarea europeana a statului moldovean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here