Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, impreuna cu vicepresedintele Vakar Istvan, s-au intalnit in cursul zilei de joi, 22 august 2013, la sediul Ministerului Finantelor Publice, cu domnul Viceprim-ministru Daniel Chitoiu. Scopul principal al intalnirii l-a reprezentat identificarea facilitatilor fiscale si a altor modalitati concrete prin care pot fi sprijiniti investitorii interesati sa deruleze afaceri in judetul Cluj. In centrul discutiilor purtate pe aceasta tema s-a aflat, de aceasta data, compania Trelleborg Automotive Dej, societate care isi desfasoara activitatea in Parcul industrial „ARC” din municipiul Dej si care intentioneaza sa isi extinda considerabil investitia din aceasta locatie.

In concret, compania Trelleborg Automotive isi propune sa obtina din partea Guvernului Romaniei, prin intermediul Schemelor de Ajutor de Stat – initiativa de stimulare a investitiilor din domeniile cheie ale economiei nationale, suma de 5,4 milioane de euro pentru cofinantarea investitiei privind „Extinderea capacitatilor de productie ale unitatii economice Trelleborg Automotive Dej – fabricarea pieselor antivibratie pentru autovehicule”. Astfel, prin implementarea acestui proiect, va fi construita o hala de productie si vor fi achizitionate echipamente in valoare totala de aproximativ 16 milioane de euro. Investitia ar urma sa debuteze in cel mai scurt timp, respectiv in trimestrul IV al acestui an, iar productia efectiva va incepe nu mai tarziu de trimestrul al II-lea al anului 2014.

Beneficiile pe care implementarea acestui proiect, respectiv extinderea acestei investitii, le va genera sunt extrem de importante pentru economia intregului judet. Mai exact, vor fi create 284 de noi locuri de munca, ceea ce va ridica numarul total de angajati la 585, compania Trelleborg devenind astfel unul dintre cei mai mari angajatori straini din judetul Cluj. Totodata, datorita efectului sau multiplicator, investitia va genera crearea, pe orizontala, de numeroase alte noi locuri de munca, dar si sporirea activitatilor productive ale furnizorilor autohtoni. Se impune a fi mentionat in acest context faptul ca, la maturizarea proiectului, cifra de afaceri a companiei va creste de la 40 de milioane de euro, cat numara in prezent, la peste 100 de milioane de euro anual. in acelasi timp, avand in vedere faptul ca circa 70% din productie se adreseaza pietei internationale, proiectul va contribui si la sustinerea exporturilor judetului Cluj si ale  Romaniei in ansamblu. in plus, economia judetului precum si cea locala vor avea numai de castigat, preconizandu-se a fi colectate suplimentar, anual, din platile sub forma de impozite, taxe si contributii sociale. peste 2 milioane de euro.

„In calitatea sa de autoritate publica preocupata de dezvoltarea echilibrata a intregului judet, sprijinul Consiliului Judetean Cluj se indreapta catre toti potentialii investitori, atat catre cei gazduiti in parcurile industriale administrate de societatea noastra de profil – TETAROM, cat si catre cei care isi desfasoara activitatea in parcurile private cum este cel din Dej. Acesta este motivul pentru care, constientizand multiplele avantaje pe care dublarea capacitatii de productie ale societatii Trelleborg Automotive le presupune, am decis sa sprijinim acest ambitios proiect. Din aceste considerente am fost la Bucuresti, la Ministerul Finantelor Publice, impreuna cu domnul vicepresedinte, pentru a sustine acest extrem de important investitor care intentioneaza sa creeze sute de noi locuri de munca, atat in cadrul propriei companii cat si, indirect, in cadrul industriei orizontale. in cadrul intalnirii i-am prezentat domnului Viceprim-ministru Daniel Chitoiu numeroasele beneficii pe care realizarea unei astfel de investitii le ofera  judetului Cluj iar reactia domniei sale a fost mai mult decat incurajatoare. Suntem convinsi ca initiativa noastra va avea efectul scontat, contribuind astfel, o data in plus, la dezvoltarea mediului investitional din partea de Nord-Vest a Romaniei”, a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

Reamintim faptul ca Trelleborg Automotive Dej face parte din Grupul germano-suedez Trelleborg Vibracoustic, lider mondial in productia de piese antivibratie pentru autovehicule, cu o cota de piata de 13% (incluzand ca si clienti principali pe Renault-Nissan, Ford, Volkswagen si BMW). Pe piata din Romania este principalul furnizor pentru producatorul Dacia-Renault.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here