Yahoo a atras in luna iulie mai multi vizitatori americani decat Google pentru prima data din mai 2011, indicand ca planurile de redresare au inceput sa dea roade.

Site-urile Yahoo au atras peste 196 milioane de vizitatori in luna iulie, cu 21% mai multi fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor ComScore, transmite Bloomberg.

Astfel, Yahoo a intrecut Google cu 4,3 milioane de vizitatori. Google, care opereaza cel mai popular motor de cautare din lume, a inregistrat 191,7 milioane de vizitatori din SUA in iulie, in crestere cu mai putin de 1%, informeaza Mediafax.

Datele nu includ serviciul Tumlr, cumparat recent de Yahoo, si nici numarul de utilizatori de pe platforme mobile, precum smartphone-uri si tablete.

Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, declara in luna iulie ca cresterea numarului de utilizatori va conduce la imbunatatirea rezultatelor financiare ale companiei. Mayer a fost numita CEO la Yahoo in luna iulie a anului trecut, dupa ce a petrecut cativa ani la Google.

Veniturile Yahoo au scazut in trimestrul al doilea cu 1%, la 1,07 miliarde de dolari, usor sub estimarile analistilor.

Actiunile Yahoo au inchis joi la New York in ucare cu 3,1%, in timp ce Google a crescut cu 1%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here