Declinul abrupt al pietei PC-urilor continua sa traga in jos gigantul Hewlett-Packard (HP), care a retras estimarea privind cresterea vanzarilor anul viitor, dupa scaderea veniturilor cu 8% in trimestrul mai-iulie, la 27 miliarde de dolari.

Directorul general al companiei, Meg Whitman, numit in urma cu aproape doi ani cu misiunea de a revigora afacerile, declara anterior ca vanzarile vor creste anul viitor odata cu stabilizarea pietei computerelor personale. Whitman a retras aceasta tinta odata cu prezentarea rezultatelor financiare pentru perioada mai-iulie, al treilea trimestru fiscal, potrivit Bloomberg.

Vanzarile de PC-uri au continuat sa scada pentru o perioada mai indelungata fata de asteptarile HP, iar cererea pentru produse si servicii destinate companiilor ramane slaba, in timp ce Dell si competitorii asiatici au adoptat o politica agresiva de preturi pentru a atrage clienti, informeaza Mediafax.

Eficacitatea strategiei de reducere a costurilor se apropie de asemenea de limite, dupa 29.000 de disponibilizari in ultimii ani.

in pofida concedierilor, restructurarilor si schimbarilor de management din ultimii trei ani, HP nu a reusit sa se redreseze.

„Exista semne clare ca 80% din afacerile lor vor intampina obstacole in anul fiscal 2014. Asta include PC-uri, imprimante si servicii. Managementul a exprimat niste asteptari pozitive privind situatia din piata, care nu se materializeaza”, comenteaza pentru Bloomberg un analist de la Mizuho Securities SUA.

Whitman a invocat, intr-o conferinta cu analistii, cererea slaba din partea mediului de afaceri, mai ales in Europa si China, precum si dificultati in general pe piata PC-urilor si produselor destinate companiilor.

„Cresterea anuala a veniturilor in anul fiscal 2014 nu este probabila”, a afirmat CEO-ul HP.

Actiunile HP au scazut cu pana la 8% in prelungirea sedintei oficiale de tranzactionare de miercuri la New York, dupa ce au inchis in scadere cu 1,8%.

Compania de cercetare de piata Gartner estima in luna iulie ca vanzarile de PC-uri au scazut in perioada aprilie-iunie cu 11%, pentru cel de-al 5-lea trimestru consecutiv, consumatorii optand in numar tot mai mare pentru tablete, in timp ce companiile prelungesc perioada de exploatare a electronicelor pe care le detin.

Odata cu rezultatele dezamagitoare, HP a anuntat noi schimbari in conducerea executiva, inlocuind seful diviziei de produse si servicii pentru companii si directorul de marketing.

in luna iulie, HP a angajat alti trei directori, inclusiv fosti executivi de la Microsoft, McDonald’s, Walgreen si Liberty Media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here