Ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Cristian David a lansat marti, 20 august a.c., la Mangalia, in cadrul primei editii a programului „Diaspora Estival”, platforma de discutii pentru romanii de pretutindeni.

„Ne putem intalni acum mult mai usor si mai des sa ne impartasim ideile, problemele, planurile si actiunile prin intermediul internetului si new-media. Avem deja exemple celebre care folosesc aceste mijloace de comunicare: presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, Dalai Lama,  Desmond Mpilo Tutu, Sir Richard Bransone si multe alte personalitati ale vietii publice. „

Oficialul roman a subliniat faptul ca romanii, indiferent de locul in care traiesc, pot lua legatura cu cei de acasa, dar in mod special, cu celelalte comunitati romanesti din strainatate pentru schimburi de parerei si pentru pastrarea unei legaturi cat mai solide: „Lansez propunerea de a intensifica acest tip de dialog care sa duca la rezolvarea tuturor proiectelor pe care ni l-am propus  prin crearea unei comunitati  online care va cuprinde din platforma diasporei, site-ul institutional  al Departamentului Politici pentru ralatia cu romanii de pretutindeni si nu in ultimul rand, retele de socializare online. Cu ajutorul acestor instrumente  vom putea sa transformam platforma in a doua noastra realitate romaneasca.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here