Incasarile Greciei din turism au crescut in iunie cu 21% fata de aceeasi luna a anului trecut, la 1,59 miliarde de euro, confirmand asteptarile ca sezonul turistic va fi unul dintre putinele motoare de sustinere a economiei, care ar urma sa scada cu peste 4% in acest an, informeaza Mediafax.

In prima jumatate a anului, incasarile au crescut cu 18%, la 3,32 miliarde de euro, a anuntat banca centrala a Greciei, citata de cotidianul britanic The Guardian.

Turismul si deficitul comercial mai redus au ajutat Grecia sa inregistreze in iunie un excedent de 663 milioane de euro in contul curent al balantei de plati, fata de 73,1 milioane de euro in aceeasi luna anul trecut.

intrucat consumul, investitiile si productia industriala sunt puternic afectate de criza, cheltuielile vizitatorilor straini devin unul dintre putinele motoare ale activitatii economice. Analistii estimeaza pentru Grecia o contractie a PIB de 4,2% in acest an.

Reprezentantii turismului din Grecia prognozeaza o crestere de 10% a incasarilor in acest an, la 11 miliarde de euro, si un numar record de vizitatori, de 17 milioane de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here