Vanzarile de smartphone-uri la nivel global le-au depasit in trimestrul al doilea pentru prima data pe cele de telefoane mobile simple, dupa ce au consemnat un avans de 46,5% fata de aceeasi perioada a anului anterior, potrivit firmei de cercetare Gartner, citata de MarketWatch.

Pe ansamblul anului 2013, Gartner se asteapta ca vanzarile de telefoane mobile, smartphone-uri si telefoane cu functii de baza, sa se situeze la 1,82 miliarde de unitati, informeaza Mediafax.

Vanzarile globale de smartphone-uri au crescut in trimestrul al doilea cu 46,5%, la 225 milioane de unitati, in timp ce telefoanele mobile simple s-au situat la numai 210 milioane de unitati in aceeasi perioada.

Pe piata smartphone, sistemul de operare Android, al grupului Google, si-a intarit pozitia, cu o cota de piata de 79% in trimestrul al doilea, comparativ cu 64,2% in perioada similara din 2012. Cota de piata a sistemului de operare iOS al Apple, principalul rival al Google, a scazut de la 18,8% la 14,2%.

Windows Phone, sistemul de operare al Microsoft, a reusit sa urce pe locul al treilea, depasind pentru prima data BlackBerry, dar ramane la distanta mare fata de Android si iOS. Cota de piata a Windows Phone a urcat de la 2,6% la 3,3%.

Samsung si-a consolidat pozitia de lider in randul producatorilor de telefoane mobile, cu o cota de piata de 24,7% in trimestrul al doilea, noteaza Gartner.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here