Banca Comerciala Romana (BCR) imbunatateste oferta curenta pentru creditele imobiliare si ipotecare in lei CASA MEA BCR la nivelul disponibil clientilor care anterior puteau prezenta un avans minim de 25% din valoarea imobilului. Astfel, clientii, care incaseaza veniturile lunare in cont BCR, pot accesa cea mai buna oferta la creditele imobiliare/ ipotecare in lei din piata, la o diferenta nesemnificativa de ofertele similare in euro, cu avans minim de 15% si dobanda fixa de 6,25 %/an pe 3 ani sau dobanda variabila ROBOR 6 luni + 1,9 %/an. Oferta disponibila pentru clientii standard prevede dobanda fixa de 6,75 %/an pe 3 ani sau dobanda variabila ROBOR 6 luni + 2,4 %/an.

„Vanzarile de credite pentru investitii imobiliare standard au crescut in ultima perioada. Clientii sunt din ce in ce mai interesati de creditele in lei, intelegand avantajele legate de eliminarea riscului valutar si posibilitatea accesarii unei sume mai ridicate. Aceasta se coreleaza cu trendul descrescator al indicelui ROBOR, care a condus la reducerea semnificativa a diferentei dintre costul total al unui credit in EUR si al unui credit acordat in lei, a declarat Andrew Gerber, Director de Management al Produselor Retail, in cadrul BCR.

BCR a inregistrat, in ultima perioada, o dublare a numarului solicitarilor clientilor pentru creditele in lei destinate achizitionarii de imobile comparativ cu luna anterioara. Cota de piata a BCR pe segmentul de credite ipotecare si imobiliare acordate in lei s-a dublat comparativ cu 15 octombrie 2012 data la care BCR a luat decizia creditari preponderente in lei si se apropie de pragul de 10% la nivelul intregului sistem bancar, in urma deciziei de a se concentra asupra creditarii in lei, astfel incat sa inverseze combinatia de valute din portofoliul de credite si sa-si foloseasca din plin capacitatea puternica de autofinantare in lei.

BCR accepta o gama larga de venituri (salarii, pensii, chirii, dividende, venituri din strainatate, din activitati independente), precum si pana la 3 coplatitori ce pot participa la credit si ofera modalitati flexibile de rambursare, fara a fi necesara deplasarea la banca (ATM BCR sau Serviciul de efectuare operatiuni prin canale alternative BCR). De asemenea, banca ofera, contra cost, o asigurare de somaj care ofera o protectie solicitantului in cazul pierderii locului de munca.

BCR este prima banca din Romania care a luat decizia de a acorda credite preponderent in moneda nationala incepand din luna octombrie 2012, asumandu-si rolul de formator de piata in ceea ce priveste creditarea garantata in lei.

BCR a efectuat reduceri succesive de costuri in vederea sustinerii creditarii in moneda nationala astfel incat sa inlesneasca optiunea naturala a clientilor de contractare a unui credit in moneda in care realizeaza veniturile, respectiv lei versus EUR. Eliminarea riscului valutar conduce la reducerea semnificativa a diferentei dintre costul total al unui credit in EUR si al unui credit acordat in LEI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here