Grupul Fiat-Chrysler ar putea fi inregistrat in Olanda, dupa finalizarea fuziunii celor doi producatori auto, a declarat directorul general al acestora, Sergio Marchionne.

Stabilirea sediului central in Olanda ar putea fi avantajoasa daca Fiat-Chrysler va opta pentru listarea principala a actiunilor in Statele Unite, intrucat reglementarile corporatiste din statul olandez sunt similare cu cele din Statele Unite, relateaza Automotive News Europe.

Marchionne a declarat la sfarsitul lunii aprilie ca ar prefera ca actiunile Fiat-Chrysler sa aiba ca piata principala bursa din New York, anunta Mediafax.

Compania Fiat Industrial isi va muta la randul ei sediul central in Olanda dupa fuziunea cu divizia americana CNH, care va fi finalizata in aceasta toamna.

Fuziunea Fiat Industrial-CNH „este unul dintre modelele tehnice” pentru viitoarea fuziune Fiat-Chrysler, a spus Marchionne.

Actionarii CNH au aprobat fuziunea cu Fiat Industrial intr-o reuniune la Amsterdam. Noua companie se va numi CNH Industrial si va avea ca piata principala bursa din New York, in loc de Milano.

Fiat discuta cu un actionar minoritar al Chrysler, VEBA, achizitia unei participatii de 41,5% din actiunile pe care nu le detine inca la producatorul auto. Marchionne anticipeaza ca un tribunal din Delaware sa ia o decizie intr-o disputa cu VEBA legata de pret pana la sfarsitul lunii iulie.

Decizia va elimina incertitudinile privind pretul pe care Fiat il va plati pentru participatia detinuta de VEBA la Chrysler si va clarifica programul fuziunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here