Raiffeisen Bank International pregateste un program masiv de reducere a cheltuielilor, vizand sume de ordinul sutelor de milioane de euro, care va presupune inclusiv inchiderea unor sucursale, a declarat directorul general al bancii austriece, Karl Sevelda.

„Incepem un program masiv de crestere a profitului si reducere a costurilor, inclusiv inchideri de sucursale. Vorbim despre sume de sute de milioane de euro”, a afirmat Sevelda, citat in editia online a Der Standard.

Sevelda a mai declarat, la finele lunii iunie, ca Raiffensen trebuie sa reduca masiv costurile pentru a mentine profitul la nivelul actual, in contextul unei reveniri lente a economiei in Europa de Est, anunta Mediafax.

Grupul nu intentioneaza sa se retraga din nicio tara, iar pe unele piete, printre care si Romania, vrea sa dezvolte afacerile, mai ales pe segmentul de retail, a mai afirmat atunci noul CEO al bancii austriece.

Raiffeisen a anuntat luni lansarea unei oferte pentru rascumpararea unor obligatiuni in valoare de 1,5 miliarde euro, garantate de stat si scadente in 2014. Dupa aceasta operatiune, banca va fi rascumparat intreg portofoliul de obligatiuni garantate de stat emise in urma crizei financiare, de 4,25 miliarde euro.

Sevelda a preluat postul de director general al RBI la 7 iunie, dupa demisia din aceasta functie a lui Herbert Stepic. Sevelda a ocupat anterior postul de director general adjunct si lucreaza de 15 ani in cadrul Raiffeisen.

Raiffeisen avea la finele lunii martie active totale de 131,9 miliarde euro, in scadere cu 3% fata de nivelul de la finele anului trecut.

Banca austriaca a inregistrat in primul trimestru un profit consolidat de 157 milioane euro, in scadere cu 71% fata de nivelul de 541 milioane euro raportat in perioada corespunzatoare a anului trecut, declin cauzat in principal de evenimente nerecurente si efecte de baza.

Profitul inregistrat de Raiffeisen Bank International in Romania a stagnat in primul trimestru la 30 milioane euro, pe fondul scaderii veniturilor din dobanzi, cresterii incasarilor din comisioane si reducerii cheltuielilor si a provizioanelor.

Activele Raiffeisen Bank International pe piata romaneasca au crescut in primul trimestru cu 6,5%, la 6,37 miliarde euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here