Recent, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), a avut o intrevedere cu Excelenta Sa Marta Caridad Fajardo Palet, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Cuba in Romania.

Principalul obiectiv al intalnirii l-a constituit identificarea unor modalitati concrete care sa conduca la dezvoltarea relatiilor dintre cele doua tari, atat in domeniul economic, cat si in cercetare si sectorul academic.

In context, presedintele CCIB a subliniat ca in luna noiembrie a acestui an Camera bucuresteana va organiza o misiune economica in Cuba, cu prilejul Targului International de la Havana (FIHAV). De asemenea, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a vorbit despre orientarea strategica a Camerei bucurestene catre piata Americii Latine, punctand interesul CCIB de a deschide o reprezentanta in aceasta regiune, atat pentru a sprijini companiile romanesti care doresc sa dezvolte afaceri cu firmele locale, cat si pentru a promova oportunitatile de afaceri oferite de tara noastra.

Presedintele CCIB considera ca infiintarea unui Consiliu de Afaceri Romania-Cuba poate avea un rol important in relansarea schimburilor comerciale bilaterale, Camera bucuresteana avand deja o experienta solida in astfel de structuri dezvoltate cu parteneri din R. A. Egipt si Federatia Rusa.

E.S. Marta Caridad Fajardo Palet a apreciat ca organizarea unei misiuni economice la Havana reprezinta un bun prilej pentru firmele romanesti sa identifice oportunitati de afaceri ce pot fi valorificate in cooperare cu parteneri cubanezi, subliniind in context faptul ca in tara sa exista preocupare pentru realizarea unor schimbari la nivelul modelului economic si pentru asigurarea protectiei investitiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here