IPhone a pierdut teren in fata Samsung si Motorola, pe piata din SUA, potrivit unui sondaj anual publicat marti care masoara satisfactia consumatorilor americani, informeaza Mediafax.

Aparatul fabricat de Apple detine inca pozitia de lider, in perceptia utilizatorilor, dar Samsung si Motorola au redus diferenta, conform American Customer Satisfaction Index, relateaza Bloomberg.

Ratingul acordat iPhone a scazut cu 2,4% fata de sondajul din 2012, la un scor de 81 de puncte, Samsung a urcat cu 7%, la 76 de puncte, iar Motorola cu 5,5%, la 77 de puncte.

Vanzarile de aparate iPhone au crescut cu 7% in trimestrul trecut, acesta fiind cel mai lent avans de la lansarea pe piata a acestora, in 2007.

Samsung a inregistrat pe de alta parte o crestere a cererii pentru produsele sale. Compania sud-coreeana a captat o treime din piata mondiala a aparatelor smartphone in primul trimestru, aproape dublu fata de cota de 18% ocupata de Apple, potrivit companiei de cercetare a pietei Strategy Analytics.

Mare parte din succesul Samsung a fost adus de modelul Galaxy S3 lansat in luna mai 2012.

Cresterea de 7% a Samsung in indicele satisfactiei utilizatorilor americani este cea mai mare inregistrata vreodata de vreun producator de telefoane mobile, se arata in raport.

Samsung vinde in prezent o noua versiune de smartphone, Galaxy S4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here