Anul trecut au vizitat Romania peste 218.000 de turisti austrieci, in crestere cu aproape 14% fata de anul precedent, iar cheltuielile acestora au fost estimate la 52 milioane de euro, a declarat Simion Giurca, directorul Biroului de Promovare Turistica al Romaniei in Austria.

Pana la finele lunii noiembrie 2012 Romania a fost vizitata de aproximativ 200.000 de austrieci, in crestere cu 13,7% fata de perioada similara a anului 2011, conform datelor Institutului National de Statistica.

„Pe baza estimarilor pentru luna decembrie 2012, se asteapta ca pana la finele anului 2012 sa se fi depasit 218.000 vizitatori, ceea ce inseamna o usoara depasire a celui mai bun rezultat de pana acum, inregistrat in 2007, cand au venit in Romania 217.965 de austrieci”, a spus Giurca.

Cheltuielile austriecilor in Romania au crescut de asemenea in primele trei trimestre ale anului trecut, cu 15,8%, ajungand la 44 milioane de euro, potrivit datelor Bancii Nationale a Austriei.

„In aceasta suma nu sunt incluse cheltuielile de transport. Conform estimarilor, pana la finele anului volumul incasarilor va depasi 52 de milioane de euro. Romania a profitat in 2012 de un raport bun de schimb euro-leu si de nivelul mai scazut al preturilor, indeosebi la serviciile de cazare”, a spus Giurca.

El estimeaza ca trendul de crestere se va mentine si in 2013, mai ales ca anul a inceput cu o promovare intensa. Romania este tara partenera a celui mai important targ de turism, „Ferien Messe 2013” din Viena, manifestare care s-a desfasurat in perioada 10-13 ianuarie. „Interesul pentru destinatia Romania a fost, conform parerilor expozantilor, peste nivelul anilor trecuti”, a mai spus Giurca.

Austriecii sunt interesati in Romania de circuite culturale, calatorii in natura, programe de turism urban si croaziere pe Dunare pana in Delta Dunarii. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here