Compania elena de retail Sprider a cerut protectie fata de creditori conform legii falimentului, pentru a implementa un program de restructurare si a asigura continuarea fara perturbari a operatiunilor.

Cererea de intrare sub protectia legii falimentului a fost depusa marti la un tribunal din Salonic, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Un procuror a acuzat recent consiliul de conducere al companiei ca ar fi responsabil de un incendiu care a distrus sediul si facilitatile de depozitare ale Sprider din Anthoussa, Grecia, cu scopul de a incasa 16 milioane de euro din asigurare.

Sprider a anuntat la mijlocul anului trecut ca a luat decizia vanzarii subsidiarei romanesti Sprider Stores SRL catre Naqua Investments, companie inregistrata in Cipru si specializata in retailul de imbracaminte in Europa de Est, pentru 640.000 de euro.

Subsidiara din Romania a generat in 2011 pierderi de 3,2 milioane de euro grupului elen, la vanzari de 5,95 milioane euro.

Conducerea Sprider a motivat decizia retragerii prin efectele recesiunii din Grecia, crizei de lichiditati si procesului de reorganizare a retelei de vanzari, precum si de pierderile continue ale subsidiarei din Romania. Sprider a anuntat la momentul respectiv ca intentioneaza sa se concentreze pe Grecia, cea mai importanta piata a companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here