Fitch a redus ratingurile de credit ale Sony si Panasonic la „BB-„, respectiv „BB”, in categoria „junk” a activelor nerecomandate pentru investitii pe termen lung, acuzand situatia dificila de pe piata televizoarelor.

Agentia a atribuit ambelor companii perspectiva negativa, transmite Bloomberg.Fitch noteaza ca cei doi producatori japonezi de electronice vor continua sa aiba probleme pe scena globala, din cauza aprecierii yenului si conditiilor economice dificile.

Sony si Panasonic, cei mai mari producatori japonezi de electronice, dar si rivalul mai mic Sharp sunt afectati de scaderea cererii si concurenta tot mai dura cu Samsung (Coreea de Sud) si Apple (SUA).
Ambele companii se confrunta cu pierderi masive.

Contactati de Bloomberg, reprezentantii Sony si Panasonic au declarat ca cele doua companii nu obisnuiesc sa comenteze deciziile privind ratingul de credit.

Actiunile Sony, Panasonic si Sharp au atins in acest an cele mai reduse niveluri din ultimii 30 de ani pe bursa de la Tokyo, investitorii fiind sceptici ca cele trei companii isi vor putea reveni dupa pierderile din ultimele cateva trimestre.

Costurile de finantare sunt in crestere, iar estimarile privind pierderile continua sa creasca.Sony a inregistrat in trimestrul iulie-septembrie o pierdere de 15,5 miliarde yeni (188 milioane de dolari), in timp ce analistii anticipau un profit de 15,6 miliarde yeni. Compania si-a mentinut prognoza pentru anul fiscal 2012-2013, anticipand un profit net de 20 miliarde yeni, dupa ce a incheiat ultimii patru ani financiari in pierdere.

Compania a anuntat 10.000 de disponibilizari si vanzarea mai multor active, in paralel cu o tranzitie a modelului de business catre gadget-uri mobile, jocuri video si imagistica digitala. Sony a vandut o divizie de produse chimice, participatii la doua parteneriate producatoare de ecrane si a investit la producatorul de camere digitale Olympus, in incercarea de a readuce afacerile pe crestere.

Panasonic anticipeaza o pierdere neta de 765 miliarde yeni (9,2 miliarde dolari) pentru anul fiscal care se va incheia in martie, dupa un deficit de 772 miliarde yeni in perioada precedenta de raportare.(MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here