Ministrii de Finante din zona euro nu vor putea lua decizia de deblocare a urmatoarei transe de ajutor pentru Grecia inainte de sfarsitul lunii noiembrie, pentru ca asteapta raportul integral al troicii creditorilor, a declarat joi o sursa UE.

Oficialul a precizat ca ministrii nu vor putea lua decizia de furnizare a transei de ajutor de 31,5 miliarde de euro, inghetata din luna iunie, la o intalnire de la Bruxelles din 12 noiembrie, transmite Bloomberg.

Ministrii vor astepta raportul final al troicii formate din reprezentanti ai Comisiei Europene, Bancii Centrale Europene (BCE) si FMI, privind stadiul reformelor din Grecia, inainte de a lua o decizie.

Raportul nu este finalizat, iar ministrii vor avea la dispozitie o versiune preliminara la intalnirea de pe 12 noiembrie, insuficienta pentru un acord, a aratat sursa.

Grecia este presata sa faca mai multe eforturi pentru reducerea deficitului bugetar si liberalizarea economiei.

„Problemele nu s-au incheiat. in prezent, nu vad cum putem lua o hotarare saptamana viitoare”, a afirmat joi ministrul german de Finante Wolfgang Schaeuble.

Sursa UE a mai spus ca este posibil ca ministrii de Finante sa-si dea acordul pentru noua transa de ajutor pentru Grecia pe 26 noiembrie.(MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here