Liceul Special pentru Deficienti de Vedere Cluj–Napoca, institutie de invatamant special care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, organizeaza in perioada 22–24 octombrie 2012, un curs de formare a personalului didactic care desfasoara activitati educationale si corectiv – compensatorii cu elevii cu deficiente de vedere si deficiente senzoriale multiple.

Cursul este sustinut de catre doamna Gwyneth McCormac, directorul firmei de consultanta si organizare de cursuri pentru personalul didactic care desfasoara activitati de educatie si recuperare pentru copiii cu deficiente de vedere „Positive Eye” din Marea Britanie.

Pachetul de cursuri vizeaza urmatoarele domenii de activitate: Dezvoltarea deprinderilor sociale la elevii cu deficiente de vedere „Who s in the driving seat…?”; Curs pentru facilitarea accesului la sistemul Braille – „Getting ready to read and write in Braille”; Dezvoltarea independentei si autonomiei personale la elevii cu deficiente de vedere.

Beneficiarii directi ai cursului sunt 36 de profesori psihopedagogi cu activitate frontala si individuala, invatatori-educatori si profesorii-educatori din cadrul Liceului Special pentru Deficienti de Vedere Cluj–Napoca.

Cunostintele si deprinderile asimilate de personalul didactic in cadrul cursului va contribui la dezvoltarea abilitatilor sociale, a independentei si autonomiei personale a elevilor cu deficiente de vedere sau deficiente senzoriale multiple.

Cursul se desfasoara in cadrul proiectului de parteneriat Leonardo da Vinci  „J.O.B.S. MDVI – Training for Professionals working with individuals with multiple disabilities and visual impairment on finding jobs and opportunities that benefit society”, proiect cu numarul LLP – LdV/2011/RO/012 aprobat de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here