Succesul mondial al filmului „Hotel Transylvania” ne da ocazia sa promovam brandul turistic Dracula in lumea intreaga. Avem astfel inca o dovada a importantei acestui mit si a capacitatii lui de a mobiliza atentia oamenilor din intreaga lume. Toata aceasta frenezie legata de Dracula si intretinuta episodic prin productii cinematografice de top trebuie transformata in turisti pentru Romania.

Daca ne impiedicam de pudibonderii false si nu profitam de brandul turistic Dracula, Romania are de pierdut o reclama mondiala oferita gratis de Hollywood, asadar si milioanele de fani Dracula care ar putea vizita tara noastra in cautarea acestui personaj de legenda.

Circuitul turistic Discover Dracula Tour (http://www.discoverdracula.com/), lansat de Agentia S&S Travel alaturi de Federatia Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS), vine in intampinarea acestor turisti care vor dori sa vada cu ochii lor locurile de bastina ale lui Dracula. in acest sens, Discover Dracula Tour se implica in oferirea unui tur gratuit din partea Biroului de Turism al Romaniei din Viena, prin sprijinul lui Simion Giurca, directorul oficiului, alaturi de Sony Austria si de postul Radio Wien. Romania a beneficiat in acest concurs de promovare cu ocazia lansarii filmului „Hotel Transylvania” la Viena de suportul mediatic al postului Radio Wien, iar castigatorii vor fi doua familii din Austria care vor beneficia de un weekend in Bucuresti cu servicii complete, inclusiv o excursie la Snagov, pe urmele lui Dracula.

In ciuda acestor initiative de succes, la nivelul opiniei publice romanesti, exista inca o rezerva fata de promovarea acestui brand, in ciuda faptului ca si-a dovedit perenitatea si puterea de seductie asupra oamenilor din intreaga lume. Pana nu vom renunta la ezitarile si timiditatile din interiorul tarii, nu vom putea dezlantui forta acestui mit care ar schimba efectiv la fata turismul romanesc si l-ar propulsa mai mult decat orice alta investitie.

Spre deosebire de opinia publica romaneasca, inca divizata in privinta utilitatii brandului Dracula, toti observatorii straini sunt de acord ca acest brand ar fi salvator pentru turismul romanesc si sunt uimiti de faptul ca nu-l utilizam pe scara larga si la toate nivelurile posibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here