Astazi 1 octombrie 2012, CEO SOCAR Romania, Hamza Karimov a participat la deschiderea anului universitar din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Cu acesta ocazie, SOCAR Romania a lansat Programul educational „Bursele SOCAR” ce urmeaza a fi derulat pe perioada anului universitar 2012/2013. Programul se adreseaza studentilor din anii terminali, care frecventeaza cursurile la zi la una dintre specializarile: Contabilitate, Finante Banci sau Marketing, din cadrul ASE.

„Compania SOCAR detine in Azerbaijan propria universitate de petrol, in care anual, mii de studenti sunt pregatiti de cele mai bune cadre didactice din lume. Ne intereseaza elita si vrem sa sustinem educatia de performanta. Academia de Studii Economice este o resursa importanta de excelenta. Bursele SOCAR ii vor identifica pe cei mai bine pregatiti studenti, capabili sa se identifice cu climatul companiei noastre, activa mondial”, declara Hamza Karimov, CEO SOCAR Romania.

Programul lansat astazi consta intr-un concurs de eseuri, la care pot aplica studentii care au media de scolarizare a anilor universitari I si II mai mare sau egala cu 9,50. in urma evaluarii eseurilor, SOCAR va desemna 3 Bursieri si 6 premianti . Cei trei studenti declarati bursieri de catre Comisia de Evaluare (cate 1 student de la fiecare specializare inclusa in Program) vor beneficia de o bursa in cuantum de 180 euro/lunar pe intreaga perioada a anului universitar 2012- 2013. Ceilati 6 studenti  vor fi declarati ocupantii locului II si III si vor beneficia de un premiu in cuantum de 200 de Euro, respectiv 100 de euro fiecare.

„Implicarea companiilor private in activitatea de invatamant este forma prin care resursele invatarii pot fi diversificate. Intentionam ca programul pe care il lansam astazi sa se perpetueze si in anii universitari viitori. Ma astept sa aplice cat mai multi studenti si sa ne prezinte lucrari originale prin care sa-si ateste competenta. Am decis ca tot incepand cu acest an sa oferim stagii de practica pentru studentii din anii I si II pentru a le facilita contactul cu ceea ce presupune activitatea de zi cu zi intr-o companie precum SOCAR”, spune Hamza Karimov, CEO SOCAR Romania.

Comisia de Evaluare va fi una mixta, formata din reprezentanti SOCAR si reprezentanti din cadrul fiecarei facultati vizate de Program. Conditiile de participare precum si intregul regulament al concursului vor fi facute publice in data de 5 octombrie 2012. Castigatorii vor fi anuntati la finalul lunii in curs, in cadrul galei de premiere Bursele SOCAR.

„Multumim Academiei de Studii Economice pentru interesul manifestat in implementarea Burselor SOCAR. Speram ca acest Program, pe care il demaram impreuna, sa fie inceputul unei colaborari pentru sustinerea educatiei romanesti. Totodata, o infratire a ASE Bucuresti cu Universitatea de Petrol din Baku va contribui la schimburi de experienta importante atat pe linie didactica dar si studenteasca”,  mai precizeaza Hamza Karimov.

Pentru mai multe detalii despre acest subiect va stam la dispozitie la numarul de telefon 0742125251 (Teodora Metiu – responsabil PR)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here