Consiliul Judetean Cluj, prin intermediul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, invita clujenii sa participe in perioada 29-30 septembrie a.c., intre orele 17.00-19.00, pe platoul Salii Sporturilor din Cluj-Napoca, la cea de-a XXVIII-a editie a Festivalului „JOCUL FECIORESC DIN TRANSILVANIA”, o manifestare dedicata traditiilor populare clujene si desfasurata in cadrul Septemberfest.

Spectacolul va cuprinde momente traditionale care vor aduce pe scena clujeana jocuri specifice zonelor sau subzonelor etnofolclorice reprezentate, in special jocul fecioresc, cu interventii solistice care vor evidentia stilul si personalitatea interpretilor.

La acest festival si-au anuntat prezenta ansamblurile folclorice: „Dor Transilvan” al R.A.T.U.C. Cluj-Napoca, „Mugurelul” al Universitatii „Babes-Bolyai”  Cluj-Napoca, „Craisorul” al Sindicatului „Civitas” din Primaria Cluj-Napoca, „Datina” al Casei de Cultura Turda, „Rapsodia Somesana” al R.A.T.U.C. Cluj-Napoca, „Ardeleana” al Casei de Cultura Campia Turzii, „Copiii Mociului” al Primariei comunei Mociu, „Joc de Ceanul Mare” al Primariei comunei Ceanu Mare, Ansamblurile de dansuri maghiare din Calata si „Ordogtergye” al Casei de cultura a studentilor din Cluj-Napoca, ansamblurile de dansuri tiganesti din Someseni, Gherla si Mociu, precum si formatiile de jocuri traditionale
din Frata si Urca, judetul Cluj.

„Ne bucura faptul ca am reusit sa profitam atat de timpul foarte bun cu care ne intampina acest inceput de toamna, cat si de manifestarile ocazionate de Festivalul dedicat berii la Clu-Napoca, pentru a aduce in fata publicului clujean cele mai reprezentative ansambluri folclorice din judet. in calitate de organizatori ai acestei manifestari ne-am propus, si la aceasta editie, promovarea si valorificarea jocului traditional, in special a celui fecioresc din zona Clujului. ii invitam pe clujeni si nu numai sa profite de ocazia pe care o oferim si sa vina in numar cat mai mare pentru a se bucura de acest incantator spectacol folcloric”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here