Compania Chimcomplex, detinuta de omul de afaceri Stefan Vuza, a prezentat joi OPSPI o oferta de cumparare a creantei de aproximativ 150 milioane de euro pe care compania de stat Electrica SA o are asupra combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT).

„Conform procedurii, Chimcomplex avea cinci zile sa vina cu o noua oferta pentru creanta Electrica. Daca va fi vanduta creanta Electrica, vom avea alt creditor, si anume pe domnul Vuza. Va trebui sa negociem cu toti creditorii”, a declarat joi avocatul Daniel Fenechiu, reprezentant legal al lui Dan Diaconescu.

Chimcomplex a oferit saptamana trecuta 202 milioane de lei pentru creanta Electrica.

OPSPI nu a reusit sa vanda saptamana trecuta creantele de aproximativ 400 milioane euro ale AVAS si Electrica asupra Oltchim.

Oferta Chimcomplex a fost sub pretul minim solicitat de distribuitorul de energie, iar pentru creanta AVAS nu a fost depusa oferta.

Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here