Microsoft va lansa sistemul de operare Windows 8 inainte de a fi complet optimizat, cu bug-uri inca nerezolvate, potrivit directorului general al Intel, Paul Otellini.

Seful Intel a afirmat intr-o intalnire cu angajatii din Taiwan ca Windows 8 are inca nevoie de imbunatatiri inainte de a fi gata de aparitia pe piata, potrivit unei surse care a fost prezenta la conferinta, informeaza Bloomberg.

Intel este cel mai mare producator de microprocesoare din lume si cel mai important partener al Microsoft.

Microsoft a programat lansarea Windows 8 pentru 26 octombrie. Noua varianta a celui mai popular sistem de operare pentru PC-uri aduce ca noutati design-ul dezvoltat si optimizat pentru interfata touch-screen, compatibilitatea omogena cu tablete si PC-uri traditionale.

Totodata, Microsoft va oferi o varianta a Windows 8 creata pentru platforma hardware a grupuli britanic ARM Holdings, care domina piata procesoarelor pentru smartphone-uri si tablete. Intel incearca sa-si faca loc pe piata gadget-urilor mobile cu microprocesoare cu un consum redus de energie pe arhitectura traditionala „x86”, care echipeaza majoritatea PC-urilor, serverelor si consolelor de jocuri.

Adoptarea arhitecturii ARM de catre Microsoft, care deviaza in premiera de la dezvoltarea in exclusivitate pentru platforme x86, a fost considerata de analisti o lovitura pentru Intel, cel mai vechi si mai important partener al companiei din Redmond.

Microsoft spera la randul sau sa-si faca loc pe piata smartphone-urilor si tabletelor oferind propria platforma software ca alternativa la Google Android si iOS-ul care echipeaza produsele Apple.

Cel mai mare producator de software din lume vrea sa lanseze Windows 8 la timp pentru sezonul cumparaturilor de iarna. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here