Liceul pentru Deficienti de Vedere, institutie de invatamant special care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, inaugureaza miercuri, 26 septembrie 2012, ora 17.00, la sediul institutiei de pe Calea Dorobantilor nr. 31, “Atelierul de dezvoltare a abilitatilor de pre-profesionalizare pentru copiii cu deficiente de vedere si deficiente senzoriale multiple”.

In cadrul atelierului de pre-profesionalizare se vor desfasura activitati de confectionare de obiecte decorative din materiale neconventionale, figurine din gips, confetti si forme, activitati de confectionare manuala a pungilor de cadouri si tesaturi, scopul atelierului fiind acela de a dezvolta abilitati si competente necesare integrarii socio–profesionale a elevilor cu deficiente de vedere si deficiente senzoriale multiple.

Costurile totale pentru amenajarea atelierului au fost de aproximativ 58 000 de lei, dintre care marea majoritate – 34 000 de lei au fost alocati de catre Consiliul Judetean Cluj, pentru efectuarea reparatiilor necesare la sala care gazduieste atelierul.

“Cu certitudine, atelierul inaugurat acum va contribui la dezvoltarea personala si a abilitatilor de viata ale copiilor cu deficiente si, totodata,  la cresterea gradului de toleranta al acestora. Proiectul de amenajare a acestui atelier reprezinta o initiativa laudabila intrucat raspunde intru totul misiunii noastre care se refera nu doar la educarea si scolarizarea acestor copii cu nevoi speciale ci si la pregatirea lor pentru o activitate profesionala si pentru o mult mai facila integrare in viata sociala”, a afirmat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here