In perioada 21 – 23 septembrie 2012 a avut loc, in parcarea hipermarket-ului Cora din municipiul Cluj-Napoca, cea de-a doisprezecea editie a Targului Produs de Cluj – Zilele Recoltei. Evenimentul a reunit peste 120 de expozanti din judet, mestesugari si producatori, membri ai unor asociatii precum cea a Mesterilor Populari, Artizanul Dej, Slow Food Transilvania, Slow Food Turda, Asociatia Crescatorilor de Ovine Miorita dar si mici producatori de branzeturi si produse traditionale din carne, firme clujene de renume, care au oferit produse traditionale, la pret de producator, celor peste 50 000 de vizitatori.

Fiind toamna si sezonul recoltei, producatorii din judet au adus cartofi, ceapa, morcovi, varza, vinete, gogosari si alte legume si fructe obtinute pe terenurile din Rasca, Jucu, Sannicoara, Mintiu Gherlii, Badeni, Dezmir, Chinteni, Floresti precum si din alte localitati ale judetul Cluj. Produsele celor cateva zeci de producatori de legume si fructe au fost la mare cautare, producatorii reusind in cele trei zile ale targului sa-si vanda toata marfa.

De la targ nu au lipsit nici lactatele de la Napolact, Bonas si Comlact, dar nici cele oferite de micii producatori din judet. Totodata, mustul, sucurile naturale, diversele ceaiuri si tincturi, uleiurile presate la rece, painea de casa sau palanetele, produsele naturale pe baza de lavanda, produsele apicole, siropurile naturale, au fost si ele la mare cautare.

Programul artistic a fost si el unul extrem de diversificat, in cele trei zile evoluand ansamblurile Folclorice “Dor Transilvan” al RATUC, “Cununa Apusenilor” din Gilau, “Cununa Apusenilor” din Gilau, “Somesul Apahida”, Ansamblul de dansuri Populare maghiare din Tureni, “Cununita” din Geaca, Ansamblul Clubul Vedetelor, Traditii Somesene, precum si numerosi artisti care au incantat publicul vizitator, printre care ii amintim pe Aurel Tamas, Angela Rusu, Marius Ciprian Pop, Florentina si Petre Giurgi, precum si alti artisti, solisti vocali, instrumentisti si dansatori.

Pentru cei mici a fost pregatit special si un atelier de sculptura in legume si fructe, care s-a bucurat de un foarte mare succes, copii putand lucra in echipa, pentru a realiza figurine din legume si fructe.

“Cea de-a doisprezecea editie a Targului Produs de Cluj, realizata sub egida “Zilelor Recoltei” s-a bucurat de un real succes, producatorii de legume si fructe reusind sa-si vanda toata marfa pregatita initial, motiv pentru care au fost nevoiti sa apeleze suplimentar la stocurile de acasa. Ma bucura faptul ca acum, in sezonul conservelor si al pregatirilor pentru iarna, clujenii au profitat si au cumparat direct de la producatorii locali  produse traditionale de cea mai buna calitate si la un pret bun”, a precizat presedintele Consiliului Judetean, d-nul Horea Uioreanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here