Consiliul Judetean Cluj impreuna cu Asociatia Produs de Cluj va invita sa participati la “Zilele Recoltei la Targul Produs de Cluj”. Evenimentul se inscrie in cadrul celei de-a XII-a editii a targului Produs de Cluj si se va desfasura pe durata a trei zile, intre 21 si 23 septembrie, in locatia deja consacrata in Cluj-Napoca, respectiv in parcarea supermarket-ului Cora. 

Festivitatea de deschidere a targului va avea loc vineri, 21 septembrie, ora 18.00, si va fi urmata de la ora 21.00 de un recital extraordinar al Angelei Rusu.

Totodata, sambata, 22 septembrie 2012, incepand cu ora 21,30, Targul Produs de Cluj va avea un invitat surpriza in persoana cunoscutului interpret de muzica populara Aurel Tamas. Momente artistice de exceptie vor avea loc de asemenea, in fiecare zi a targului, incepand cu ora 14:00, cand vor evolua peste 300 de artisti, solisti vocali, instrumentisti si dansatori, iar serile de sambata si duminica se vor incheia cu recitaluri sustinute de Marius Ciprian Pop, respectiv Florentina si Petre Giurgi.

In cadrul targului vor fi amenajate 60 de standuri cu peste 120 de producatori, membri ai Asociatiei Mesterilor Populari, Asociatiei Artizanul Dej, Slow Food Transilvania, Slow Food Turda, Asociatiei Crescatorilor de Ovine Miorita. De asemenea, si-au anuntat participarea producatori de legume, fructe si flori din Turda, Rasca, Jucu, Apahida precum si micii producatori de branzeturi si produse traditionale din carne. Totodata, in cadrul targului vizitatorii vor putea degusta si achizitiona miere de albine, sucuri naturale, must, diverse ceaiuri si tincturi, uleiuri presate la rece, paine de casa sau palanete si, de asemenea, vor putea achizitiona produse naturale pe baza de lavanda. Pe langa micii producatori, la eveniment vor fi prezente companii de renume din judetul Cluj precum Napolact, Prodvinalco, Arovit, Comlact, Cosmfan, Bonas, Farmec, Ursus si Agrotransilvania.

“Zilele Recoltei la Targul Produs de Cluj” constituie un bun prilej si pentru cei cca. 25 de producatori de legume si fructe de a-si prezenta in fata publicului recoltele obtinute pe terenurile din Rasca, Jucu, Sannicoara, Mintiu Gherlii, Badeni, Dezmir, Chinteni, Floresti precum si din alte localitati ale judetul Cluj.

Nu au fost uitati nici copiii, acestia putand participa la atelierele de sculptura in fructe si legume, sau sa petreaca in parcul de distractii special amenajat in acest scop. Totodata, copii vor avea ocazia de a se initia in tainele picturii pe sticla, mestesugurilor populare precum si la standul de lego.

Expozitia cu vanzare direct de la producatori “Zilele Recoltei la Targul Produs de Cluj” va fi deschisa vineri intre orele 12.00 -22.00, iar sambata si duminica intre orele 9.00 si 22.00. Vizitatorii targului vor putea participa gratuit la deja traditionala tombola cu castiguri constand in produse traditionale.

“Despre Romania se spune ca are potential agricol. Noi nu ne multumim sa spunem, noi promovam produsele autohtone, cu convingerea ca asemenea evenimente aduc producatorii mai aproape de consumatori. Pe de alta parte, Romania are ceva ce occidentul a cam uitat – o traditie in prepararea conservelor de casa. Prin intermediul acestui targ sprijinim pastratorii acestei traditii prin oferirea posibilitatii de a cumpara direct de la producatori produse de sezon, de cea mai buna calitate si la un pret bun. in acelasi timp, ii invitam pe toti clujenii si nu numai sa profite de aceasta excelenta oportunitate de a-si petrece in mod placut si util sfarsitul de saptamana, intr-o atmosfera extrem de reconfortanta si cu un puternic specific local”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here