Comisia Europeana nu poate si nu trebuie sa faca vreun compromis in Ungaria, Romania sau alt stat membru UE, in contextul actualei crize financiare, a declarat vicepresedintele CE Viviane Reding, intr-un interviu acordat redactorului-sef al EurActiv Italia, Giampiero Gramaglia.

„In contextul actualei crize financiare nu putem si nu trebuie sa facem vreun compromis – nici in Ungaria, nici in Romania, nici intr-un alt stat membru al Uniunii Europene. increderea este moneda de schimb a economiei actuale” , a declarat ea, potrivit site-ului EurActiv.com.

„Ceea ce se aplica in mediul pietelor financiare, se aplica si in domeniul european al justitiei. Un sistem juridic care sa functioneze bine si sa fie independent este o conditie prealabila pentru castigarea increderii cetatenilor si investitorilor” , a explicat Reding.

Intrebata daca Uniunea Europeana a fost suficient de ferma in cazul Romaniei si Ungariei, Reding a declarat ca CE a raspuns ferm „unor situatii in care respectarea statului de drept si a independentei justitiei au fost amenintate”.

„Dupa cateva avertizari, am adus Ungaria in fata Curtii Europene de Justitie si in prezent urmarim indeaproape evolutia situatiei in Romania. Amenintarile la adresa judecatorilor care isi fac treaba sunt inacceptabile pentru mine, fie ca se petrec in Romania sau in oricare alta tara a Uniunii Europene”, a declarat Reding, care este si comisar european pentru Justitie, Drepturi Fundamentale si Cetatenie. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here