Consiliul Judetean Cluj a primit azi, 3 septembrie 2012, adresa oficiala prin care asocierea formata din SC KIAT GROUP CONSTRUCT SRL, SC TEHNIC ASIST SRL si SC DAMAR SRL isi precizeaza pozitia oficiala referitoare la derularea in continuare a Acordului cadru nr. 39/11939  din 11.08.2011 pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare si reabilitare a drumurilor judetene din judetul Cluj, pentru perioada 2011-2013, Loturile 1,2,3,4 si 5 si a celor cinci contracte subsecvente.

Desi in cuprinsul adresei asocierea condusa de SC KIAT SA isi exprima dorinta clarificarii problemelor de natura tehnica, in vederea deblocarii contractului, si respinge ideea rezilierii pe cale amiabila a contractului, din raspunsul formulat si transmis Consiliului Judetean rezulta in mod implicit refuzul de a pune in executare contractul in forma stabilita prin documentatia de atribuire si semnata fara obiectii de ambele parti contractante. in acest sens, avand in vedere inclusiv concluziile raportului Comisiei constituite prin Dispozitia Presedintelui

Consiliului Judetean Cluj nr. 281/ 19.07.2012 in vederea analizarii executarii Acordului – Cadru de Lucrari nr. 39/11939/11.08.2011, precum si a contractelor subsecvente de proiectare si executie de lucrari, care propun rezilierea acordului cadru si a contractelor subsecvente, presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Horea Uioreanu, va supune aprobarii deliberativului judetean, in proxima sedinta, rezilierea acordului-cadru si a contractelor subsecvente incheiate cu asocierea condusa de SC KIAT GROUP CONSTRUCT SA.

„Refuzul tacit al asocierii conduse de societatea  KIAT de a pune in executare acordul-cadru si contractele subsecvente incheiate in vederea modernizarii si reabilitarii drumurilor judetene din judet ne pune practic in situatia de a nu avea de ales. Neavand cum sa acceptam, cu respectarea legii, o alta solutie decat cea licitata, pe deplin acceptata si necontestata de aceasta asociere, suntem nevoiti sa incepem demersurile legale in vederea rezilierii contractului, sens in care voi cere aprobarea Consiliului Judetean, in sedinta urmatoare” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here