Liderii celor trei partide din coalitia guvernamentala din Grecia au cazut de acord asupra reducerilor de peste 13 miliarde de euro ale cheltuielilor bugetare necesare pentru respectarea angajamentelor asumate fata de creditorii internationali, relateaza Capital.gr.

„Scenariul de baza a fost finalizat. Au mai ramas una sau doua probleme minore, de natura tehnica. Continuam discutiile cu reprezentantii partidelor”, a declarat ministrul de Finante, Yannis Stournaras, dupa o intalnire a liderii partidelor in biroul premierului Antonis Samaras.

Stournaras se va intalni miercuri, 29 august, cu reprezentantii celor trei partide.

Guvernul de la Atena incearca sa identifice reduceri ale cheltuielilor de circa 13,5 miliarde de euro pentru 2013 si 2014. Aceste reduceri au rolul sa aduca deficitul bugetar sub nivelul de 3% din PIB in decurs de doi ani.

intalnirea de miercuri dintre premierul Samaras cu partenerii sai de coalitie Fotis Kouvelis si Evangelos Venizelos a avut loc cu numai cateva zile inaintea unei vizite a delegatiei creditorilor internationali, de saptamana viitoare.

Reducerea cheltuielilor, pe langa alte reforme, reprezinta conditii pentru ca Grecia sa primeasca urmatoarea transa de 31 de miliarde de euro din al doilea program de ajutor de 173 miliarde de euro obtinut din partea Uniunii Europene si FMI.

Delegatia FMI, a Comisiei Europene si Bancii Centrale Europene (BCE) va reveni la Atena saptamana viitoare pentru a evalua stadiul reformelor. Raportul aceste troici este asteptat la inceputul lunii octombrie, iar ministrii din Finante din zona euro se vor intalni pe 8 octombrie la Bruxelles pentru a decide daca vor aproba noua transa de ajutor.(MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here