Portofoliul BCR BpL a depasit 273.000 contracte active la jumatatea anului 2012. Depozitele atrase de BCR BpL : circa un miliard lei la 30.06.2012, fata de 526 milioane lei la 30.06.2011. Activele totale ale BCR BpL au crescut cu aproximativ 80% fata de jumatatea anului 2011

Bucuresti, 29 august 2012 – BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) a inregistrat, in prima jumatate a anului 2012, cresteri spectaculoase in ceea ce priveste portofoliul de contracte active, depozitele atrase de la clienti si active totale.

Banca inregistra, la jumatatea anului, active totale in crestere cu circa 80% fata de jumatatea anului 2011. Portofoliul BCR Banca pentru Locuinte a crescut la peste 273.000 de clienti, depozitele atrase fiind de circa un miliard de lei.

„BCR Banca pentru Locuinte inregistreaza in continuare un trend crescator pentru portofoliul de contracte active, depozitele atrase si activele totale. in ciuda mediului economic dificil, clientii nostri au demonstrat inca o data ca fac planuri pe termen mai lung si se preocupa sa investeasca pentru imbunatatirea calitatii vietii. Interesul oamenilor gospodari care isi planifica viitorul si se preocupa de imbunatatirea conditiilor lor locative, pentru avantajele sistemului de economisire-creditare si orientarea pe termen lung sunt elemente foarte importante in povestea de succes a sistemului bancilor pentru Locuinte”, a declarat Alexandru Ciobanu, Presedinte BCR Banca pentru Locuinte.

Activitatea de creditare a BCR Bpl a inregistrat o crestere accentuata in ultimul an, volumul creditelor triplandu-se in luna iulie fata de finalul anului 2011.

Rezultatele financiare inregistrate de BCR BpL sunt in crestere, in cursul anului 2012 fiind recuperata toata pierderea acumulata de la inceputul activitatii. in primele 6 luni ale acestui an, BCR BpL a inregistrat un profit net de 10,8 milioane lei.

Creditele acordate de BCR Banca pentru Locuinte s-au triplat fata de finalul anului 2011, ajungand, la jumatatea anului, la valoarea de 16,8 milioane lei. Dintre creditele acordate, peste 50% sunt finantari anticipate, pentru achizitia de locuinte.

in ceea ce priveste destinatia creditelor acordate de BCR BpL, peste 50% din volumulul creditelor acordate au ca destinatie achizitia de locuinte in timp ce volumul creditelor destinate modernizarilor este in proportie de 35%. Privind numarul creditelor acordate, 59% au ca destinatie modernizarile, fiind urmate de cumpararea de locuinte, cu o proportie de 29%.

BCR Banca pentru Locuinte acorda finantare pentru investitii in domeniul locativ, precum: modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ. Contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ pot fi incheiate cu BCR BpL direct in sucursalele si agentiile Bancii Comerciale Romane (BCR), precum si prin reteaua de distributie proprie a BCR BpL, respectiv prin forta directa de vanzare si prin partenerii BCR BpL.

in plus, clientii nu platesc nici un comision la acordarea creditului, BCR Banca pentru Locuinte oferind numai produse cu 0 (zero) comision de analiza a creditului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here