Bucuresti, 27 august 2012: Star Storage, companie romaneasca leader in solutii pentru protectie si management al informatiilor in Romania, a aniversat pe 21 august 12 ani de la infiintare, 12 ani de cand inoveaza cu pasiune pentru toti clientii sai interni si externi, pentru a le oferi cele mai bune solutii si servicii de protectie si management al informatiilor, servicii externalizate si servicii cloud.

Ca toata aceasta perioada de 12 ani de evolutie constanta, si aniversarea a fost marcata de un bilant foarte bun pentru prima jumatate a anului 2012: cifra de afaceri a crescut la peste 8 milioane euro, cu 27% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut.

”Strategia noastra este bazata de 12 ani pe urmarirea atenta, adaptarea rapida si chiar anticiparea tendintelor pietei, astfel incat sa putem oferi permanent clientilor nostri servicii la cel mai inalt nivel de calitate si performanta. Ne bucuram sa constatam ca piata ne valideaza aceasta strategie, ceea ce a condus la obtinerea acestor rezultate foarte bune. in toti acesti ani, am ales sa ne concentram pe investirea masiva in tehnologie si echipamente de ultima generatie. Astfel, detinem in prezent cel mai mare si cel mai performant centru de arhivare electronica si pe microfilm din Europa Centrala si de Est, cu o capacitate de procesare de peste un milion de pagini pe zi,  prin care oferim servicii de scanare, microfilmare, arhivare electronica, precum si protejarea si accesarea arhivei electronice prin serviciile de gazduire si gestiune a arhivelor electronice in conformitate cu Legea nr. 135/2007 privind arhivarea documentelor in forma electronica. Externalizarea catre Star Storage a serviciilor de arhivare electronica se traduce in beneficii extrem de importante pentru orice companie sau institutie publica, beneficii legate in special de costuri, dar nu numai, si fara a fi necesare ca acestea sa faca investitii in echipamente si aplicatii software costisitoare.”, declara Catalin Paunescu, Managing Director Star Storage.

Ca rezultat al acestei strategii constante de investitii, in special cele din 2011, Star Storage a lansat in prima jumatate a acestui an noua generatie de servicii cloud pentru clientii persoane juridice, servicii promovate sub brandul StarVault. Planurile pentru acest an si pentru perioada urmatoare sunt legate de imbogatirea permanenta a portofoliului de servicii StarVault Cloud cu noi servicii din toate cele 3 tipologii de servicii Cloud: Infrastructure as a Service (IaaS),  Platform as a Service (PaaS)  si Software as a Service (SaaS).

Un element foarte important al strategiei Star Storage in perioada care urmeaza este, pe langa mentinerea  pozitiei de leader de piata si furnizor preferat pentru clientii Enterprise, concentrarea pe crearea de solutii si servicii perfect adaptate nevoilor clientilor de tip intreprinderi mici si mijlocii.

“Avem cel mai modern si sigur Centru de Date din Romania, lansat in 2009, in care am investit pana acum peste 6 milioane de euro si vom continua aceste investitii, atat in locatia din Bucuresti, cat si pentru o a 2-a locatie in judetul Cluj. Centrul de Date din Bucuresti a fost construit  in conformitate cu standardul TIA-942 de nivel Tier-3, oferind astfel disponibilitatea garantata a facilitatilor (electroalimentare, climatizare) de 99,98% pe an, garantii solide pentru nivelul ridicat de securitate si disponibilitate a infrastructurii gazduite aici. Prin urmare, ne bazam pe cele mai inalte standarde si certificari mondiale atunci cand afirmam ca solutiile si serviciile de infrastructura si Cloud oferite de Star Storage reprezinta alegerea cea mai buna atat pentru companiile private, indiferent de domeniul in care activeaza si de dimensiunea lor, cat si pentru institutiile din sectorul public. O functionalitate noua pe care am lansat-o tot in 2012 pentru comandarea si provizionarea automata a serviciilor StarVault este portalul pentru clienti StarVault self-service Cloud. Astfel, comanda serviciilor si plata acestora se face rapid si direct, 24  / 7, iar serverele virtuale comandate sunt configurate si provizionate in mai putin de 5 minute de la comanda.” adauga Catalin Paunescu, Managing Director Star Storage.

Planurile de viitor sunt aliniate acelorasi coordonate si investitiilor semnficative in tehnologia cea mai avansata la nivel mondial, dar mai ales in oameni.

„Sunt foarte mandru de echipa de campioni Star Storage care a facut posibile toate aceste realizari si pozitionarea Star Storage ca leader pe piata din Romania in solutii pentru protectie si management de informatii.  Sunt oameni de cea mai inalta valoare profesionala si umana si cred cu tarie ca societatea are nevoie de noi. Conceptia noastra de baza este ca trebuie sa returnam societatii macar o parte din valoarea pe care o cream prin business-ul nostru.

Pe aceasta idee, ne-am implicat permanent, in toata perioada de 12 ani de la infiintare, pentru sustinerea diverselor proiecte umanitare iar in primul trimestru al acestui an am lansat, impreuna cu Asociatia Noi Orizonturi Familia, Campania umanitara „Cursa vietii trebuie sa continue”, prin care ne dorim sa strangem minim 150 000 de euro pentru diagnosticarea corecta a leucemiei la copii si adolescenti prin procurarea de aparatura medicala performanta pentru dotarea Laboratorului Sectiei de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni. Campania continua pe toata durata acestui an. Orice persoana poate contribui la salvarea acestor copii, in orice moment si cu orice suma, prin donatii directe pe www.cursavietii.ro, inclusiv cu plata prin card bancar.” adauga Catalin Paunescu, Managing Director Star Storage.

Despre  Star Storage

Star Storage este o companie romaneasca, capital 100% privat, leader in solutii pentru protectie si management al informatiilor in Romania. Cu aproape 12 ani de experienta pe piata din Romania, Star Storage si-a dezvoltat portofoliul de solutii si servicii pornind de la principiul integrarii complete de-a lungul intregului ciclu de viata al informatiilor generate de o companie – din momentul productiei acestora pana in momentul stocarii sau distrugerii: servicii externalizate de output management (productie documente), servicii externalizate de arhivare si management al arhivelor hibride (arhive fizice si electronice), servicii externalizate de data center, solutii de infrastructura IT si solutii de business, toate integrate cu solutiile de gestiune a informatiilor geospatiale (Geographic Information System).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here